son haberler

Başkan Zor’dan Fırıncılara Hijyen Eğitimi Uyarısı!

Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2017 okunma

Başkan Zor’dan Fırıncılara Hijyen Eğitimi Uyarısı!
Ekonomi
0

ÜTSO Başkanı Durmuş ZOR yaptığı açıklamada, 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliğinin iki numaralı ekinin 10 uncu maddesi gereğince Fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların yanında, Bakkal, market, büfe v.b yerlerde ekmeğin satışa sunulduğu yerlerdeki personellerin en az 1 günlük gıda hijyeni konularında eğitim ve akabinde yapılacak sınav sonunda belgelerini alma mecburiyeti getirilmiştir” diyerek bu konuda fırıncıları uyardı.

Başkan Zor, “durumun ciddiyetine binaen 27 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 16.00 da Ünye TSO konferans salonunda Ordu İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa Gıda Hijyeni konulu eğitim düzenlenecektir” diye konuştu.

Eğitime katılmak isteyen fırıncıların bu konuya dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Zor, “Hijyen eğitimi almamış kişiler, fırınları imalat ve servislerinde çalıştırılmayacaktır. Hijyen eğitimi ve belgesini almamış işyerleri Bakkal, büfe, market ve fırın tezgahlarında ekmek satışına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından müsaade edilmeyecektir. Ekmek üretimi ve satışı yapan üyelerimiz bağlı bulundukları odalara en geç 26 Aralık Salı günü Mesai saati bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.