son haberler

Birikimler İçin Altın Fırsat

Yayınlanma Tarihi: 14 Ekim 2017 okunma

Birikimler İçin Altın Fırsat
Ekonomi
0

Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Bankası kanalı ile yastık altındaki altınlara talip olurken bu durum ise vatandaşlara çifte getiri sağlayacak.

Hazine Müsteşarlığı, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Türkiye genelinde altın tahvili ve altına dayalı “kira sertifikası talep toplama projesi” başlattı. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği proje olan “altına dayalı kira sertifikası tahvili” uygulanmaya başlanan illerde ilgiyle karşılandı.

Ziraat Bankası Ünye Şubesi Yöneticisi Ünsal Ocak, projenin detaylarını Ünye Haber’e anlattı. Yönetici Ocak, Ünye’de şubeden altın kabulünün 16-25 Ekim 2017 tarihleri arasında olduğunun altını çizerek, “bu projeden her yönüyle vatandaşlarımız karlı çıkacak. Çünkü yastık altında bulunan altınların başta hırsızlık olmak üzere çeşitli sıkıntıları var. Vatandaşlar başta bu sorundan kurtulmuş olacak. Bize getirdikleri 22 ayar ve 24 ayar altınlar, belirtilen tarihlerde Ünye’ye gelecek olan eksper tarafından değerini kaybetmeden bire bir saflık derecesinde kayıt altına alınacak. Daha sonra vatandaşlarımız kendilerine verilecek olan altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası ile hem altının yükselişinden kar edecek, hem de beklettikleri süre boyunca yıllık %2.40 oranında getirisi olacak” dedi.

Projenin Amacı…

Ziraat Bankası Ünye Şubesi Yöneticisi Ünsal Ocak, şöyle açıkladı: “altın tahvili devletimizin, hazine müsteşarlığımızın hurda altınları, yastık altındaki altınları karşılığında vatandaşlarına vereceği değerli bir kağıt. Altına dayalı kira sertifikası da aynı şekilde. Vatandaşlarımız yastık altındaki altınlarını bankamız aracılığıyla devletine getirdiği zaman ister faizli altın tahvili, isterse faizsiz kira sertifikası olarak alabilecek.  Vatandaşlarımız her iki durumda da hem altının değeri kadar hem de getirdiği altının %2.40’ı kadar kar etmiş olacak. Türkiye’de 2 bin 200 ton yastık altında altın var. Bu altının şuanda kimseye faydası yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve güvendiği bu milli projede, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ile ülke refahının yükseltilmesi amaçlanıyor. Devletimiz bu nedenle böyle bir uygulamaya gitti” diye konuştu.

Proje İki Yıllık

Ocak, Ünye’de talep toplama tarihinin 16-25 Ekim tarihleri arasında olduğunu belirterek, “Bu süre içerisinde altınını getiren vatandaşlarımız ilk 90 gün içinde altınını TL karşılığında almak isterse %1,5 oranında kesinti olacak. Ancak bu süreden sonra istediği zaman istediği kadarını bankamız aracılıyla bozdurabilecek. 6 ayda bir kupon/kira ödemesi vatandaşlarımıza yapılacak. İki yılın sonunda ise ister TL olarak ister külçe altın veya çeyrek altın olarak vatandaşlarımız altınını geri alabilecek. Hem altından hem de kupon/kira ödemesi bakımından karlı olacak” dedi.

Yönetici Ocak ayrıca, bankaya getirilen altınlardan vergi, hesap işletim ücreti ve benzeri herhangi bir kesinti yapılmayacağını da vurgulayarak, 16-25 Ekim tarihleri arasında Ünye ile birlikte Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinden de vatandaşların Ünye şubesine başvurabileceğini belirtti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.