son haberler

Devlet Fındık İhraç Edecek

Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2017 okunma

Devlet Fındık İhraç Edecek
Ekonomi
0

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, TMO’nun aldığı fındığın ihraç edileceğini duyurarak, “Hiç kimse boşuna heveslenmesin. TMO aldığı fındığı iç piyasaya satmayacak. TMO’nun aldığı fındık ya TMO ya da Fiskobirlik üzerinden dış piyasaya ihraç edilecek. Tekeli ortadan kaldırmanın tek yolu budur” dedi.

Gündoğdu, ilçe ziraat odalarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, bazı kesimlerin Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) iç piyasaya fındık satmasını beklediğini, bu beklentilerin boşuna olduğunu açıkladı.

Fındık alımı devam eden TMO’nun bugüne kadar Ordu’da 25 bin ton, ülke genelinde ise 80 bin ton fındık alımı yaptığını vurgulayan Gündoğdu, “TMO, Ordu’nun her ilçesinde fındık alımı yapıyor. TMO’ya fındığını veren üretici bir hafta sonra parasını alıyor. TMO, alım depolarını ve ekip sayısını arttırdığı için en kısa sürede fındık alımını yapıyor. ” diye konuştu.

Özel sektörde bazı kesimlerin TMO’nun aldığı fındığı belli bir süre sonra ucuz fiyatla iç piyasaya satması beklentisi içinde olduğu duyumları aldıklarını belirten Milletvekili Metin Gündoğdu, şu açıklamayı yaptı: “Şimdi birileri bekliyor. TMO nasıl olsa fındığı 10 liradan alıyor. Belli bir süre sonra 7-8 liradan satışa çıkarır diye düşünüyor. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. TMO aldığı fındığı iç piyasaya satmayacak. Bugüne kadar ihracatı hep özel firmalar yaptı. Kesin bir karar değil ama yaptığımız görüşmeler sonunda belli bir noktaya geldik. TMO’nun aldığı fındık ya TMO ya da Fiskobirlik üzerinden dış piyasaya ihraç edilecek. Tekeli ortadan kaldırmanın tek yolu budur” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.