son haberler

Düğün – Sünnete Ramazan Molası

Yayınlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 okunma

Düğün – Sünnete Ramazan Molası
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Kış mevsiminin geçte olsa sona ermesiyle düğün, sünnet gibi merasimlerde artış gözlenirken Ramazan ayının girmesiyle bir mola daha verdi. Düğün değince ilk akla gelen kuyumcularda da Ramazan durgunluğu yaşanıyor.

Yaz mevsiminde evlenme planları yapanlar altının seyrini yakından takip ederken özellikle erkek tarafının beklentisi ise fiyatların düşmesi yönünde.

Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayında altın ve döviz piyasasındaki son durumu değerlendiren Güneş Kuyumculuk Satış Sorumlusu Şükrü Çal fiyatlarda düşüş olduğunu söyledi. Çal, “Ramazanın başlamasıyla birlikte fiyatlarda gerileme oldu. Bu fiyatların düşmesi tabi ki Ramazan ayı ile direk değil ama dolaylı etkisi oldu. Ramazan ayı nedeniyle düğün sünnet gibi merasimler durduğu için bu doğal olarak bizim işleri de durdurdu. Beklediğimiz bir durum her yıl böyle olur ilk hafta ve ikinci hafta fazla hareketlilik olmaz. Ama son iki haftada hareketlilik bekliyoruz. Özellikle son hafta hareketliliğin artmasını bekliyoruz   ” dedi.

Altın piyasasının hareketli olduğunu da ifade eden Çal, “Altında şöyle bir gerçek var her yıl %30 değer kazanıyor. Uzun vadede düşünülebilir altın yatırımı” dedi.

Çal güncel fiyatları ise şöyle açıkladı:

Cinsi                  Alış              Satış

22 ayar bilezik : 131.00 TL  – 133.00 TL

Çeyrek lira       : 231.00 TL  – 233.00 TL

Ata lira            :960.00 TL  – 970.00 TL

Dolar               : 3.525 TL   – 3.530   TL

Euro                : 3.960  TL  – 3.970   TL

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.