son haberler

Eski Vekil’den Fındık Önerisi

Yayınlanma Tarihi: 7 Eylül 2017 okunma

Eski Vekil’den Fındık Önerisi
Ekonomi
0

Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Teşkilatı’nda bayramlaşma programına katılan MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt fındıkta fiyat sorununa değinerek önemli açıklamalar yaptı. Bölge milletvekillerinin ve bakanlarının bu soruna bayram boyunca değinmediğini ifade eden Enginyurt TMO konusunda hükümete öneri sundu.

TMO Ayrım Yapmadan Almalı

MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasında “önemli meselemiz olan fındık. Yerli ameleye 100 TL, Dayıbaşına 200 TL, Çuvalcı 200, Aşçı 200 TL, amele taşıyan minibüsçüye 200 TL verdik. bir amele 200 TL’ye geldiyse demek ki maliyet 7,5-8 TL. Biz bunu iktidar partisinin bölge bakanlarına sormayacağız da kime soracağız?. Numan Kurtulmuş’a, Nurettin Canikli’ye sormayacağız da kasaba, bakkala mı soracağız? ya Ünye Belediye Başkanına, Büyükşehir Belediye Başkanına mı soracağız? Bakanlar bayramda geldiklerinde nelerden bahsetti? Ünye, Fatsa, Ordu Ticaret Borsası korkudan tabelaya fındık fiyatı yazamıyorlar. Bunu yasakladılar. Borsalar devlet memuru değil. Kimden korkuyorlar. Bu bir baskıdır. Biz Numan Kurtulmuş’tan fındıkla ilgili Ordu’ya geldiğinde bir açıklama bekledik. Biz sadece eleştirmiyoruz, öneri de sunuyoruz. TMO fındık alırken 50 randımanın altındaki fındığa ayrım yapmadan 10 TL’den almalı. 50 randımanın üstünde fındığı da farkını vererek almalıdır. Böylece piyasa kendini düzenler. Bu teklifimizi dikkate almıyorsunuz. 3 tona kadar olan fındığı alırken kesinti yapmayın. %70’ini alırız demeyin. Üreticinin 3 ton olan fındığının hepsini alın diyoruz ama bunu da dinlemiyorlar. Bir çözüm üretmiyorsunuz ve fındıkla ilgili tek kelime söylemiyorsunuz. O zaman MHP milletin problemlerini, meselelerini dile getirmek üzere kurulmuş siyasi partinin eleştirilerine de tahammül etmelisiniz” dedi.

Programa MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Altınordu İlçe Başkanı Erol Bayram, MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız ile partililer katıldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.