son haberler

Fındıkta Belirsizlik Sürüyor

Yayınlanma Tarihi: 6 Eylül 2017 okunma

Fındıkta Belirsizlik Sürüyor
Ekonomi
0

Fındık Hasadının devam ettiği bölgemizde fiyat konusunda kafalarda soru işaretleri giderilmezken bayramdan sonra fiyat açıklayacağını belirten borsaların sessiz kalması ise üreticiyi düşündürüyor. TMO alımlara başladı.

Ülke ekonomisine ciddi anlamda girdi sağlayan fındığın fiyat konusunda belirsizliği üreticileri düşündürüyor. Bölgemizde hasadı devam eden fındık, bir yandan kurutulurken diğer yandan da pazara indirildi. Özellikle bayram sonrası pazara inen fındık miktarında artış görülürken serbest piyasada fiyat 8,50-9 TL seviyelerinde seyrediyor.

 TMO Alımlara Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ordu’da fındık alımlarına başladı. TMO Giresun kalite fındığı 10.50 lira, levant kalite fındığı ise 10 liradan alıyor.

TMO Altınordu ve Ünye ilçelerinde iki farklı depoda fındık alımı gerçekleştiriyor.
Serbest Piyasa 8.5-9 TL
Serbest piyasada Kurban Bayramı öncesi 9 TL’ye kadar çıkan fiyatlar bugün 8.5 -9 TL seviyesinde seyrediyor.

Borsalar Tahtayı Açmadı
Fındık hasadının başlamasından bir süre sonra TMO’nun 10 TL fiyat açıklamasının ardından fiyat açıklayarak üreticileri hüsrana uğratan borsalar, üreticiden gelen tepkiler üzerine fiyat açıklamama kararı almış yeni fiyatları bayramdan sonra açıklayacağını belirtmişti. Kurban Bayramının bitmesine rağmen  borsalarda fiyat tahtası bugün de açılmadı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.