son haberler

Fındıkta Don Zararı!

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2018 okunma

Fındıkta Don Zararı!
Ekonomi
0

15-16 Nisan tarihinde meydana gelen zirai don olayının ardından ziraatçılar bahçelere inerek hasar tespitine başladı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, yer yer zirai don nedeniyle hasar olduğunu doğruladı.

Fındık üreticisinin korkulu rüyası olan zirai don bölgemizde bazı kesimlerde görüldü. Sosyla medya üzerinden bahçelerde ki zararın fotoğrafları yayımlanırken Ünye Ziraat Odası da mühendislerle birlikte tespit çalışmaları başlattı.

Zirai donun hasarının önümüzdeki günlerde daha da net ortaya çıkacağını belirten Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Bizim en tehlikeli ayımız Nisan ayı. Fındıkların tam meyveye dönüştüğü bir dönem. Ünye genelindeki zararı, Ordu bölgesindeki zararı, Giresun ve Trabzon’da ve Giresun’da zararı bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağız. 2 ve 3 Mart gecesinde meydana gelen zirai don olayından dolayı Fatih, Beylerce mıntıkasında gözle görülür bir şekilde kırağı yanığı oluşmuştu. Bunu hafif bir şekilde atlattık derken, 15-16 Nisan tarihlerinde bölgemizde genelinde bir koridor şeklinde çok daha ciddi şekilde kırağı yanığı meydana geldi. Çaybaşı etekleri dahil, özellikle ırmak kenarlarında, düz olan arazilerde, düz vadilerde ki özellikle Yavi, Beylerce, Taşça, Fatih, Meydan, İnkur, Yeşilkent, Hanyanı, Çiğdem bölgelerinin zarar gördüğü bilgisi bize ulaştı. Tabi bu şuan için bize ulaşan bilgiler, arkadaşlarımız sahada incelemelerde bulundukça, üreticilerimizle iletişim kurdukça bu miktar daha net ortaya çıkacaktır. Ama bu kırağı yanığı bu mahallelerde komple bir hasara değil lokal hasar verdi.” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.