son haberler

Hamsi Bereketi Memnun Etti

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2017 okunma

Hamsi Bereketi Memnun Etti
Ekonomi
0

Denizlerde av yasağı bu gece yarısı itibariyle başlıyor. 1 Eylül’den bu yana nasibini arayan balıkçılar sezonun artık sonuna geldi. Denizden çıkan balıklar ise tezgahları sezon boyunca süsledi. Zaman zaman artan balık çeşidi artık yerini havuz balıklarına bırakıyor. Peki sezon balıkçılar açısından nasıl geçti?

Bu sorunun cevabı balıkçılara sorduk. Balıkçı Ömer Bozkurt sezonu değerlendirdi. Sezonun yılbaşına kadar güzel geçtiğini ifade eden Bozkurt, “ yılbaşından sonra balık çeşidi ve bolluğu azaldı ve sonrasında bitti” dedi.

Bu sezon ağırlıklı olarak ise palamut ve hamsinin bereketli geçtiğini ifade eden balıkçı Bozkurt, “hamsi hepimizin yüzünü güldürü. Fiyatı da çok pahalı olmadığı için vatandaşımız hamsiye ilgi gösterdi. İnşallah önümüzdeki sene de hamsi bolluğu ve bereketi yaşarız” diye konuştu.

Balıkçı Bozkurt ayrıca göç balıkları olan palamutun ve çinakopun göç ettiğini ifade ederken şuan tezgahlarda ise havuz balıklarının yanı sıra Sarıkulak kefali ile mezgitin bulunduğunu söyledi. Fiyatları ile ilgili de Bozkurt, “Sarıkulak kefali küçük 5 TL, Sarıkulak kefali büyük 10 TL, Mezgit 5-6 TL” dedi.

Bozkurt, bundan sonra tezgahlarda ki çeşitliliğin ise “çupra, levrek, somon, alabalık ve kıyı balıkçılarının tuttuğu balıklardan olan mezgit, barbunya, kefal olacak” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.