son haberler

Kıranlı, “İşsizliğe Çözüm İçin MYO-Sanayi İşbirliği Şart”

Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2021 okunma

Kıranlı, “İşsizliğe Çözüm İçin MYO-Sanayi İşbirliği Şart”
Ekonomi
0

ORDU Teknikerler Derneği Başkan Musa Kıranlı yaptığı açıklamada Türkiye’deki işsizliğin sebeplerinden birinin işverenin aradığı nitelikte eleman bulamaması olduğuna dikkat çekerek bunun çözümünün ise Meslek Yüksekokulları ile Sanayi işbirliğiyle mümkün olacağını söyledi.

Teknikerlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini her platformda dile getiren Başkan Kıranlı teknikerlerin sorunlarının çözümüne yönelik Teknikerler Federasyonu kurulma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

“İşsizliğe Çözüm İçin Sanayi-MYO İşbirliği Çözüm Olacak”

Kıranlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin kalkınması, insanlarımızın refah seviyesinin artması ve dünya ile rekabet edebilecek konuma gelebilmek, hiç kuşkusuz ki gelişmiş bir ekonomi ile mümkündür.

Gelişmiş bir ekonomiye sahip olabilmenin temel taşları ise eğitim ve üretimden geçiyor. Eğitimin olmadığı bir yerde üretim, üretimin olmadığı bir yerde ise istihdam, refah ve huzur olmaz.

Gelişen teknolojilere bağlı olarak meslek alanındaki çeşitliliğin artması ve mesleklerin, nitelik ve niceliğinin değişime ayak uydurma zorunluluğu mesleki eğitimin önemini arttırmıştır.

Türkiye’de işsizliğin sebeplerinden birisi de işverenlerin aradıkları nitelikte eleman bulamamalarıdır. Bu konuda, Meslek Yüksek Okulları ile sanayi işbirliğinin tam anlamıyla hayata geçirildiğinde işsizliğe de çözüm olacaktır.

“Teknikerler Konfederasyon Kurma Yolunda”

Ülkemiz genelinde bölgesel il dernekleri bir araya gelerek Tekniker Federasyonu kuruluşları ile akabinde Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kuruluş çalışmalarımız büyük bir hız ve heyecan ile ilerlemektedir.

Ülkemiz genelinde bölgesel il dernekleri bir araya gelerek Tekniker Federasyonu kuruluşları ile akabinde Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kuruluş çalışmalarımız büyük bir hız ve heyecan ile ilerlemektedir. Karadeniz Teknikerler Federasyonu kuruluşu için Trabzon, Rize, Ordu, Gümüşhane, Artvin, Zonguldak Teknikerler Derneği başta olmak üzere İl dernek başkanlarımız bulundukları il ve yakın komşu, bölgesel illerimizde Kamu kurum kuruluş amir ve yöneticileri, STK, Oda ve Üniversitelerimiz ile MYO ları ziyaretleri yaparak fikir alış verişi yapmaktayız.

Ordu Teknikerler Derneği Merzifon MYO’yu Ziyaret Etti

Ordu Teknikerler Derneği olarak 15 Ekim 2021 Amasya Ünv. Merzifon MYO yönetimini ziyarette bulunarak Teknikerler Derneği hakkında bilgi verdik. Müdürümüz sayın Doç. Dr. Mehmet Burak Bilgin beye derneğimiz çalışmalarında yapacağı katkılar için Plaket takdim ettik.

Ziyaret ve bilgilendirmemiz sonrasında şaşkınlıklarını gizlemeyen ve MYO larından yetişip mezun olan teknik elemanlar için çalışma yapan böyle anlamlı bir faaliyette olan dernek için çok çok memnuniyetlerini ifade eden öncelikle MMYO sekreteri Fatma Erkök hanım efendiye, Müdür Yrd. Öğr.Gör.Burak Öztop ve Ahmet Sağlam’a, Makine Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Aysu Akıllı, Yılmaz Çakış ve Dr.Öğr.Gör.Ersin İnkaya’ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.

“Amasya ve ilçelerimizdeki Tekniker ve tekniker adaylarını Tekniker ailemize üye olmaya davet ediyorum”

“Katılımcı ve insan odaklı bir yaklaşımla araştıran, sorgulayan, Nitelikli eğitim ve bilimsel “araştırmaları ile öne çıkan, paydaşlarıyla bütünleşen, rekabetçi, yenilikçi, çevreye duyarlı bireyler yetiştireceğiz diyen Ordu Ünv.Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Ali Akdoğan’a ve

“Üniversitemiz, ülkemizin küresel dünyada yakaladığı gelişmişlik düzeyini devam ettirerek, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere, dijital çağa ayak uydurmak ve uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak şekilde hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Bunun için, zeki, çalışkan ve üretken gençlerimizin hak ettiği eğitim fırsatını kendilerine sunarak, potansiyellerini ortaya çıkarmak ve böylece de küresel dünyada ülkemizin yakaladığı gelişmişlik düzeyini devam ettirmek için üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirme gayretindedir. Diyerek gençlere ve eğitime verdiği önem için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Teknikerler ara eleman değil, aranan ana elemanlardır. Teknikerler işin mutfağında yetişen üretici işgücüdür.

Türkiye’nin Yüksek teknik öğrenimli nitelikli elemanları üretici iş gücü potansiyeli harekete geçirildiğinde hiç kimsenin bir şüphesi olmasın ki Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır. Diyerek Amasya ilimizde de Teknikerler Derneğimizi kuracağız. Bunun için Amasya ve ilçelerimizdeki Tekniker ve tekniker adaylarını Tekniker ailemize üye olmaya davet ediyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.