son haberler

Kripto Para Çılgınlığı Ünye’ye de Sıçradı

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2021 okunma

Kripto Para Çılgınlığı Ünye’ye de Sıçradı
Ekonomi
0

Son dönemin en çok konuşulanı olan kripto para yani sanal para borsasına yoğun ilgi olduğu gözlenirken Ünye’den de yüzlerce vatandaşın kripto para borsasında işlem yaptığı öğrenildi.

İlk olarak 2009 yılında ortaya çıkan ancak çıktığı yıllarda ilgi görmeyen kripto para diğer adı ile sanal para son yıllarda özellikle pandemi döneminde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kripto para alım-satımı için sanal borsa da oluşurken Ünye’den çok sayıda vatandaşın bu borsalarda işlem yaptığı öğrenildi.

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano, Polkadot, Bitcoin Cash, Stellar, Chainlink, Binance Coin gibi birçok çeşidi bulunan kripto paranın kazandırığı yüksek miktarlar vatandaşlar için cazip geliyor. Bir çok kişi gece gündüz kripto para borsalarındaki paralarının yükselişini ya da düşüşünü kontrol ederken özellikle kat kat kazançların duyumları kripto paraya ilgili arttırıyor.

Sanal Tosuncuk Dolandırdı

Daha önce Türkiye’de kurduğu çiftlikle binlerce insanı dolandırıp yurt dışına kaçan ve halen yakalanamayan Tosuncuk çiftlik bank dolandırıcısının ardından geçtiğimiz günlerde de sanal para dolandırıcısı,  2 Milyar Dolar değerinde parayla yurt dışına kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırarak kayıplara karışan Thodex in kurucusunun büyük vurgunu halen ülke gündeminde.

Uzmanlar Uyarıyor

Birçok vatandaşın az parayla çok para kazanma hayali ile başlayan kripto para borsasına karşı uzmanlar uyarıyor. Özellikle vatandaşların bir işleme yüklü miktarlar yatırmaması gerektiğinin altı çizilirken daha çok kazanç hırsının da hüsranla bitebileceği ihtimallerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.