son haberler

Kurtulmuş; Fındıkta Tekelleşmenin Önüne Geçilecek

Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2017 okunma

Kurtulmuş; Fındıkta Tekelleşmenin Önüne Geçilecek
Ekonomi
0

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, fındıkla ilgili yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya geldiğini belirterek “Fındık konusunda ne gerekiyorsa, vatandaşımızı mağdur etmeden, Türkiye ekonomisine en iyi şekilde katkı sunması ve tekelleşmenin önüne geçerek bir politika izlenecektir.” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, burada fındık konusunu ve Ordu yatırımlarını değerlendirdi.

Ordu’nun son iki yılda aldığı hizmetlerle Türkiye’de en şanslı illerden biri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, bu hizmetlerin hepsinin ciddi bir şekilde, iyi takiplerle yapıldığını anımsattı.

Üreticiler Mağdur Edilmeyecek
Kurtulmuş, fındık üreticilerine yönelik bir soru üzerine de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya geldiğini, kendisiyle fındık üzerine de konuştuklarını aktardı. Fakıbaba’nın, fındıkla ilgili konulara fevkalade vakıf olduğunu belirten Kurtulmuş, “Fındık konusunda ne gerekiyorsa, vatandaşımızı mağdur etmeden, Türkiye ekonomisine en iyi şekilde katkı sunması ve Tekelleşmenin Önüne Geçecek Bir Politika İzlenecektir. Bununla ilgili çalışmaları yeni bakanımız sürdürüyor, bitirdiği noktada da bunu kamuoyuyla paylaşacak.” dedi.

Ordu’da Turizmin Gelişmesi İçin Çalışacağız
Ordu’da turizmle ilgili hazırlanacak projelerin gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Sadece Ordu için değil, özellikle Karadeniz Bölgesi için yayla turizminin önemli olduğunu biliyoruz. Yaylalarımızı mahvetmeden, betonlaştırmadan, çirkinleştirmeden ve oradaki güzellikleri kalıcı hale getirecek ama bu güzelliklerden iç ve dış turistlerin de istifade etmesini sağlayacak çalışmalar yürütülür. Türkiye’nin turizm alanında önemli potansiyeli var. Ciddi birikimi de var. Bu birikimi en iyi şekilde Karadeniz’e ve özellikle Ordu’ya yansıtmak boynumuzun borcudur.”

Botanik Park’ta Mutabıkız
Numan Kurtulmuş, Ordu’da şehir hastanesinin yapılacağı Botanik Parkı alanına ilişkin de “Biz yer tespiti konusunda Sayın Recep Akdağ ve Sayın Veysel Eroğlu ile üçümüz bir toplantı yaparak yerle ilgili bütün ihtimaller ortaya çıkarıldı. Bütün teklifler son noktaya getirildi. Karar alındı ve onunla ilgili çalışmalar başladı. En doğru projeyi, en güzel projeyi inşallah Ordu’ya kazandıracağız. Mühim olan şehre en iyi değeri katacak olan çalışmayı yapmaktır. Bunu yaparken de çevrenin tahrip edilmesi ya da çevreye zarar verecek bir şeye zaten biz müsaade etmeyiz. Dolayısıyla hemşehrilerimiz rahat olsunlar. Orada yapılacak bir şehir hastanesinde, şehrin çevresine zarar verecek bir algı içinde olmasınlar, tam tersine şehre değer katacak, çevreye hiçbir zarar vermeyecek bir proje olacak.” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.