son haberler

Ordu’nun Fındık Rekoltesi Açıklandı!

Yayınlanma Tarihi: 8 Temmuz 2021 okunma

Ordu’nun Fındık Rekoltesi Açıklandı!
Ekonomi
0

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ordu genelindeki bu yıl beklenen fındık rekoltesinin tahmini 167 bin 300 ton olduğunu açıkladı.

Yaklaşan fındık hasadı öncesi bugün bir basın toplantısı düzenleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça Ordu’da geçen yıla göre rekoltenin 28 bin ton daha düşük olduğunu söyledi.

“Sahada Tespitler Yapıldı”

Karadeniz Bölgesi’nin önemli geçim kaynağı olan fındık hasadına sayılı günler kala Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bir açıklama yaptı. Akça açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir hafta önce ilimizde başlayan resmi rekolte çalışmaları, Tarım İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, ihracatçı birlikleri, ziraat odaları temsilcileri, borsa temsilcileri ve diğer paydaşların oluşturduğu ekiplerce sahada tespitler yapıldı. Gidilmedik yer bırakılmadı ve yoğun bir çalışmadan sonra bugün itibariyle resmileşen Ordu ilinin rekoltesi 167 bin 300 tondur”.

“30 TL’nin Altındaki Hiçbir Fiyatı Kabul Etmediğimizi Söyledik”

“Bu seneki rekolte geçen seneki rekoltemizden 28 bin ton daha düşük tespit edildi. Biz, iki hafta önce Ordu ziraat odaları olarak Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Fındıkla alakalı taleplerimiz dile getirdik, 30 TL’nin altındaki hiçbir fiyatı kabul etmediğimizi söyledik. Bunu da, özellikle Ordu, Giresun ve Trabzon’u kapsayan bir maliyet analizi yaptık, bu da 22 lira 85 kuruş idi. Bunun üstüne de refah payı koyarak, 30 TL’nin altına oluşacak bir fiyatın üreticiyi memnun etmeyeceğini dile getirdik. Bu raporları da temaslarımızda sunduk. Zannediyorum bu rekolte tespitinden sonra yapılacak çalışmalar neticesinde en kısa sürede de hasat dönemi başlamadan fiyat Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacaktır” ifadelerine yer verdi. – ORDU

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.