son haberler

Sarıkahraman “İyi Tarım’da Ünye, Ordu’da Birinci”

Yayınlanma Tarihi: 16 Nisan 2018 okunma

Sarıkahraman “İyi Tarım’da Ünye, Ordu’da Birinci”
Ekonomi
0

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yönetimiyle birlikte bir yıllık değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan Sarıkahraman iyi tarım uygulamasında her geçen gün daha iyi olduklarını ifade ederken “görevlendirilen 3 arkadaşımız arazi üzerinde çiftçilerimize hizmet veriyorlar. Ayrıca her tarım danışmanımızın 60 tane çiftçisi var. Böylece 180 çiftçimize tarım hizmeti veriyoruz. İyi tarım uygulamalarında çok ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Hatta Ordu genelinde birinciyiz diyebiliriz” diye konuştu.

“Ordu Birinciliğinde İddialıyız”

3 yılda yapılan hizmetleri de değerlendiren Başkan Sarıkahraman, iyi tarım uygulamasında Ordu’da birinciliği konusunda iddialı olduklarını söyledi.

Üst katlardaki çalışma ofisleri alt kata indirilerek çiftçinin işini kolaylaştırdık. Boşalan üst katta da tarım danışmanlığı oluşturarak çiftçilerimize hizmet vermeye başladık. Görevlendirilen 3 arkadaşımız arazi üzerinde çiftçilerimize hizmet veriyorlar. Ayrıca her tarım danışmanımızın 60 tane çiftçisi var. Böylece 180 çiftçimize tarım hizmeti veriyoruz.

Diğer taraftan 20 kişiyle başlattığımız iyi tarım uygulamasını 120 çiftçiye çıkarabildik. İyi tarım uygulamalarında çok ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Hatta Ordu genelinde birinciyiz diyebiliriz.  İyi tarım uygulamasında bahçeden ürün ve toprak numuneleri alarak laboratuarlarda yaptırdığımız inceleme sonucunda Tarım Bakanlığı dönüm başına 50 lira teşvik ve destek sağlıyor. Bu zamana kadar hiç fire vermeden bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ziraat Odası’na 2 Yeni Arsa

Başkan Sarıkahraman Ünye Ziraat ODası binasının karşısında aldıkları arsa ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu zamana kadar odamıza 2 tane arsa kazandırdık. Sağında solunda 2 arsa daha kazandırmayı düşünüyoruz. Arsa üzerine 300 metrekare bina kazandırarak giriş katta çiftçinin fındık bahçesinde kullanabileceği materyallerle dolduracağız. Elimizden geldiğince üreticiyi destekleyeceğiz” dedi.

Üreticilere Fındık Külleme Makinesi Hizmeti

Fındıkta külleme hastalığıyla mücadele edildiğine işaret eden Başkan Sarıkahraman, “3-4 yıldır üreticiyi mağdur eden bir hastalık bu.Beylerce’ye giderek orada küllemeyle mücadele yapan arkadaşların küllemeye karşı motorlarla Tarım Bakanlığı ruhsatlı ilaçları kullandığını görmek bizi çok memnun etti. Oda olarak 2 adet külleme motorları aldık. Bu motorları sembolik bir rakam olan 20 lira ile küllemeyle mücadeleye teşvik etmek için kiraya vereceğiz” dedi.

Bize Zaman Yetmiyor

Çiftçilerin taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Sabah 08.00’de mesaiye başlıyoruz ve inanın bize zaman yetmiyor. Çiftçiye destek olmak için ve fındık üreticisinin maliyetini nasıl düşürebileceğimize dair çalışmalar yapıyoruz.  Arkadaşlarımızla ve İl koordinasyonuyla birlikte istişare halinde çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda belki de bir ilk yaptık; Ticaret Odası ve Borsayı kahvaltıya davet ettik. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’yla bu dostluğumuzu devam ettireceğiz. Bu fındığın biz paydaşlarıyız. Dolayısıyla bu masanın etrafında bir araya gelirsek hem fındıkçının maliyetlerini aşağıya çekmenin yollarını ararız, hem de ürünü sattığı zaman üretici alın terinin karşılığını alır. İktidar ve muhalefette olan yöneticilerimizle de bu konuda istişare edeceğiz. Ülkemizin kalkınması için birlikte hareket edeceğiz.” dedi.

Osman Sarıkahraman toplantının sonunda, “Fındığı mamule çevirenlere başta Torku olmak üzere fabrika sahiplerimize plaket vermeyi düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sarıkahraman son olarak, Ünye İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün binasının yıkılması dahilinde, ziraat Odası’nın Kullanmadığı üstteki iki katı da kesin olmamakla birlikte geçici olarak Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tahsis edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.