son haberler

Ticaret Odasına Bağlı Esnaflarda Faizsiz Kredi İstiyor

Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2016 okunma

Ticaret Odasına Bağlı Esnaflarda Faizsiz Kredi İstiyor
Ekonomi
3

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı esnaflara yönelik olarak 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanım imkanından Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi esnafların da yararlanması gerektiğini söyledi.

Ticaret Odasına Bağlı Esnaflarda Faizsiz Kredi İstiyor 2Hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik 30 bin TL faizsiz kredi desteğinin sadece esnaf ve sanatkarlar odası üyesi esnaflarla sınırlandırılmasının Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı esnaflara haksızlık olduğunu belirten Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, “Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı esnaflara yönelik olarak 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanım imkanı sağlanması ile ilgili olarak esnaflarla görüştüm ve bu uygulamadan Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri olan esnaflarımızın yararlanamadıklarını tespit ettim. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’a bir soru önergesi vererek bu konuda düzenleme yapılmasını sağlamalıyız. Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Esnaflarımıza da sahip çıkılması gerekmektedir” dedi.

Yazıcı ayrıca, “14 Aralık 2015 tarih ve 2015/8296 sayılı Kararname ile esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik olarak esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanım imkanı sağlanmıştır. Bu kredi kullanımında esnaf ve kredi kefalet kooperatiflerinin kredi kullandırma koşulları geçerli olacaktır. Kullandırılan kredi miktarına bağlı olarak kredi kefalet kooperatifleri kefil ve ipotek talep edeceklerdir. Kullandırılacak krediler faizsiz kredi olmak ile beraber yüzde 1 bloke sermaye kesintisi, toplam 500 TL banka ve kooperatif masrafı kesintisi ve kredi kullanacak kişinin yaşına göre de sigorta bedeli kesilecektir. 30 bin TL faizsiz kredinin kullanılabilmesi için esnaf ve sanatkarların bakiyesi 2016 yılına devreden kredi borcunun bulunmaması gerekmektedir. Buna göre; Bu uygulamanın Esnaf ve sanatkarlar odasına bağlı esnaflara uygulandığı gibi Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı esnaflara da uygulanmalı. Bu uygulamanın geçmiş dönemde 3 kez çıkarılmasına rağmen bankalarca dikkate alınmayan sicil affı mağduru esnaflarımızın da yararlanabileceği şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

3 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.