son haberler

TSK’ya Fındık Dopingi

Yayınlanma Tarihi: 15 Ocak 2018 okunma

TSK’ya Fındık Dopingi
Ekonomi
0

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) fındık ihtiyacını karşılayacak. TMO tarafından TSK’ya 2018 yılı içerisinde iki partide toplam 388 ton kavrulmuş fındık teslim edilecek. TSK’nın fındık ihtiyacının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından karşılanacak olması, en çok fındık üreten il Ordu’da olumlu karşılandı.

TSK’da görev yapan er ve erbaşların sağlıklı, güvenli ve dengeli beslenmesini sağlamak, bu kapsamda yerli ürün temin etmek ve çiftçiye destek olmak amacıyla imza altına alınan protokol kapsamında TSK’nin ihtiyaç duyduğu gıda maddeleri, Milli Savunma Bakanlığınca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili ve bağlı kuruluşları ile denetimi altındaki üst birlikler ve kooperatiflerden tedarik edilecek. Protokol kapsamında TSK, TMO’dan yaklaşık 13 milyon liralık fındık alacak.

TMO’dan yapılan açıklamaya göre, Mili Savunma Bakanlığı’na iki parti halinde toplam 388 ton kavrulmuş iç fındık teslim edilecek. İlk teslimat olan 263 ton kavrulmuş iç fındık 15 Ocak-15 Şubat tarihlerinde verilecek. İkinci parti olan 125 ton teslimat ise 1-30 Haziran tarihlerinde yapılacak. Teslimatlar Niğde/Bor, Çatalca, Kayseri ve Gölcük Ana İkmal Merkez Komutanlığı ve Birlik noktalarına yapılacak.

TSK’nın fındık ihtiyacının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından karşılanacak olması, en çok fındık üreten il Ordu’da olumlu karşılandı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, imzalanan bu protokolün fındık sektörüne ve bölge ekonomisine büyük katkı yapacağını söyledi.

Sarıkahraman, “Fındığı en çok yetiştiren bir il olarak bu projeyi destekliyoruz. Bu protokol askerlerimize kaliteli dengeli beslenmesi için fındık verilmesi ile üreticinin desteklenmesi ve TMO’nun elindeki fındıktaki eritmesi sebebiyle çok önemlidir.  TSK’nın fındık ihtiyacının TMO tarafından karşılanacak olması gayet yerinde bir karardır. Bu durum fındık sektörüne ve bölge ekonomisine büyük katkı yapacaktır ” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.