son haberler

Ünye Limanı, Mendireğin Uzatılmasını Bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2017 okunma

Ünye Limanı, Mendireğin Uzatılmasını Bekliyor
Ekonomi
0

1992 yılından bu yana hizmet veren Ünye Limanı’nda 2016 yılı içinde 524 gemi yükleme boşaltma yaptı. Toplam bir milyon 501 bin 459 ton yükleme boşaltma gerçekleşen Ünye Limanının mendireğinin uzatılması halinde kapasitesinin en az iki katına çıkacağı belirtiliyor.

Karadeniz’de Samsun ve Trabzon’dan sonra en çok yükleme boşaltmanın yapıldığı Ünye Limanı’na 2016 yılı içinde 524 gemi giriş çıkış yaptı. Bir yıl içinde limanda Kömür, Prit Külü, mermer ve cruf olmak üzere 963 nin 328 ton boşaltma gerçekleşirken, Bentonit, çimento ve sunta olmak üzere 538 bin 131 ton da yükleme yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve Ünye Çimento A.Ş.’nin öncelikli kullanım hakkı bulunan Ünye Limanı, geçtiğimiz yıl içinde dip temizliği yapılarak yer yer 4-5 metreye düşen dip derinliği yeniden 7 metreye çıkarılmıştı. Yine geçtiğimiz yıl Ünye Limanı’nda ihtisas gümrüğü kurulması ile birlikte yakmaya mahsus ağaçlar, işlenmiş ve işlenecek ağaçlar, kereste ve benzeri ürünlerde ithalatı yapılabiliyor.

ÜNYEPORT adıyla büyütülerek konteynır limanı haline getirilmesi planlanan Ünye Limanının öncelikli olarak mevcut 150 metre olan rıhtımın uzatılması gerekiyor. 150 metrelik tek geminin yanaşabildiği Ünye Limanı rıhtımı, uzatılması halinde aynı anda 2-3 geminin yükleme boşaltma yapmasına olanak sağlayacak. Rıhtımın uzatılması ile birlikte Ünye Limanı’nda ki iş hacminin 2-3 katına çıkacağını belirten yetkililer, sadece rıhtım uzatılması ile birlikte Ünye ekonomisine önemli katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.