son haberler

Ünye OSB’de Alt Yapı Çalışmaları Başladı

Yayınlanma Tarihi: 3 Haziran 2021 okunma

Ünye OSB’de Alt Yapı Çalışmaları Başladı
Ekonomi
0

Ünye’nin 40 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı ihalesinin ardından yer teslimi yapılırken yüklenici firma Delta İnşaat çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan çalışmaların 1,5 yılda bitirilmesi hedeflenirken çalışmalar sırasında fabrikaların kurulumu da yapılacak.

Ünye’nin Killik Mahallesi’nde kamulaştırılan OSB alanında fiziki olarak çalışmalar başladı. Şubat ayında Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ihale ile Ünye’nin Organize Sanayi Bölgesi için tarihi adım atılmıştı. İhaleyi kazanan Ünyeli Firma Delta İnşaat’a yer teslimi de gerçekleştirilirken iş makineleri OSB alanında çalışmalarına başladı.

 44 Firma 5 Bin İstihdam

44 firma Ünye OSB’den yer alırken toplamda 5000 kişinin istihdam edileceği alanı ve çalışmaları Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar inceledi.

Beraberinde Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, ÜTSO Meclis Başkanı Tuncay Sağlam ve ÜTSO Üyeleriyle birlikte alana giden Akar, burada yüklenici firma sorumlusu Kadir Gülay’dan bilgi aldı. Çalışma alanları da incelenirken ÜTSO Başkanı İrfan Akar yaptığı açıklamada, “OSB faaliyete başlamış durumda. Hatta iki tane firmamız yakında temel atacak. OSB’de işlet yolunda gitmiyor, sıkıntı var diyenler bu çalışmaları görebilir. Kamu, siyasi ve sivil demeden tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. NBS firmamız çok yakın zamanda fabrika çalışmalarına başlayacak. Uslu Fındık ’ta ruhsatlarını aldılar. Proje aşamasındalar. Şuanda burada 44 firma var. Yaklaşık 5 binin üzerinde istihdam sağlanacağını düşünüyoruz” dedi.

2.OSB Çalışmaları Başladı

Ünye’ye ikinci OSB’nin kazandırılması için çalışmalara başladıklarını belirten Akar, “Bizim asıl derdimiz, bunu artık bitti sayıyoruz ve ikincinin peşine düşmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Siyasilerden destek istiyoruz. Çünkü mevcut yerlerde sanayi alanı olması lazım, kamu arazisi olma lazım. Birçok sıkıntı var. Bunları aşıp bir an önce kavuşturmamız lazım. Çünkü bu doldu, çok da talep var” diye konuştu.

 Hedef Alt Yapı Çalışmaları 1.5 Yılda Bitecek

1,5 yıl içinde OSB’deki alt yapı çalışmasını bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Proje sorumlusu Jeoloji Mühendisi Kadir Gülay, “OSB’de toplam 4 bin 500 metre yolumuz var. Bu yollar 10, 15 ve 20 metre genişliklerinde. Bütün parsellerin etrafını çevirecek şekilde yollarımız mevcut. Proje kapsamında içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon, yol ve 1000 metreküp bir depomuz var. Süremiz 2 yıl ama biz 1,5 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Şuanda alt yapı çalışmaları yapılırken fabrikalarda kurulabilecek. Yakın bir tarihte NBS isimli firmamız inşaat çalışmalarına başlayacak. Fabrika çalışmalarına başlayacak firmalarımızın ve vatandaşların kullandığı faal yol olduğu için bay bas yol yaptık. Fabrikalarını yapmak isteyen firmalara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.