son haberler

Ünye’de Banka Müdürlerine KGF Bilgilendirmesi

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2017 okunma

Ünye’de Banka Müdürlerine KGF Bilgilendirmesi
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Ünye’de faaliyet gösteren bankalara yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Banka müdürlerinin katıldığı toplantıda Kredi Garanti Fonu destekleri anlatıldı.

Sizi Dinliyoruz Toplantıları Devam Ediyor

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor’un göreve geldikten sonra başlattığı ve her meslek grubunu ayrı ayrı ÜTSO’da ağırlayarak sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantılar tamamlanmıştı. Ekim-Kasım ayında yapılması planlanan ancak Nisan ayına ertelenen oda seçimlerine kadar toplantıların devam edeceğini ifade eden Başkan Zor, “seçimlerimizin uzaması nedeniyle çeşitli meslek gruplarıyla toplantılarımız devam edecek. İlk toplantımızı banka yöneticileri ve müdürleriyle yapıyoruz” dedi.

Fabrikalar Ünye’den Gidiyor

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor yaptığı konuşmada önemli bir noktaya dikkat çekerek,” Üzücü bazı şeyleri paylaşmak durumundayım eğer biz Ünye olarak birazcık daha geç kalırsak yaklaşık 1000 civarında işçi çalıştıran iki tane daha fabrikamız bölgemizden ayrılacak. Bu son derece üzücü fakat yine üzülen birkaç kişi olacak yani kendi işi olanların böyle bir sıkıntısı yok. Bu bizim çok yakında aldığımız ve üzücü bir bilgidir” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi İçin Çabalıyoruz

“Altınordu ve Fatsa’da Organize Sanayi Bölgesi zaten var ikinciyi için çalışmalar yapılıyor Ünye’de olmadığı için biz de bir tane kurulması için uğraşıyoruz. Fatsa’ya ve Ordu’ya hatırı sayılır derecede bir para aktarıldı ama biz daha para isteyecek duruma gelemedik. Ünye’nin 30 yıldır beceremediği şeyi hala beceremiyoruz bende bunun içindeyim onun için kendimi hiç bir noktada farklı görmüyorum bende beceremeyenler listesindeyim. Ama biz büyüklerimizden ümitliyiz onlar bizi görüp bize yardımcı olurlar diye düşünüyorum katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Müdür KGF’yi Anlattı.

Kredi Garanti Fonu Ordu Şube Müdürü Hamza Keskin yaptığı konuşmada “Kredi Garanti Fonu kuruluşu 1991 yılına dayanıyor ve kuruluş amacı da küçük ve orta ölçekli işletmelere finansman erişiminde teminat desteği sağlamaktır. Kurumumuz anonim şirket statüsünde bakanlar kurulu kararı ile komu yararına faaliyet gösterdiği için vergiden muaf. Şuanda da ortaklık bakımından %29 oranında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, %29 oranında KOSGEB’in, %42 oranında da 27 tane bankanın ortak olduğu çok ortaklı bir anonim şirketiz ve bankacılık sektörüne finansal teminat sağlıyoruz.  Bizim destek sağladığımız firmalar ve yararlanıcılarımız Kobiler ve Kobi vasfına sahip olan kadın girişimciler, esnaf, sanatkarlar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, serbest meslek mensupları ile hazine garantili olarak da Kobi üstü firmalar. 2017 yılının başına kadar öz kaynak ve hazine garantili olarak kefaret verebiliyorduk 2017 yılının Mart-Nisan ayıyla beraber hazine garantili portre garanti sistemine geçildi. 250 milyar TL’lik toplam bir kefaret hacmi sağlandı artı 3 milyar TL’ye kadar da biz kurum olarak kefaret sağlayabiliyoruz. Bu sisteme geçerken alt yapımızı güncelledik önceden 1-1.5 aya kadar süren işlemleri şimdi 1-2 gün içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Genel olarak Kredi Garanti Fonun işleyişi  bu şekilde” diye konuştu.

Keskin’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçilerek merak edilenler yanıt buldu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.