son haberler

Ünye’de Kariyer Günleri

Yayınlanma Tarihi: 8 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Kariyer Günleri
Eğitim
0

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Kariyer Kulübü “Kariyer Günleri ve İş Arama Becerileri Konferansı” düzenledi.

Ordu Üniversitesi, İşkur ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek verdiği Kariyer Günleri’ne Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ile Ünye’deki özel işletmelerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin başarılı girişimci firmalarla tanışacak olmasının öğrenciler açısından önemine değinen Girişimcilik ve Kariyer Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Gürol Özcüre “fakültemiz bahçesinde kurulan stantlarda bulunan girişimci firmalarımızın insan kaynakları bölümü ile öğrencilerimizin akıllarında ki soru işaretleri ortadan kalkacaktır. Belki buradaki bir firmaya iş başvurusu yaparak iş sahibi dahi olacaklardır. Bu programla öğrencilerimiz iş hayatına kendilerini daha iyi hazırlayacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ise yaptığı konuşmada “kariyer gününün öğrencilerimiz için güzel bir gün olacağına inanıyorum” dedi.

Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak ise yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İş başvurusunu 100 puan üzerinden değerlendiren Kaymak, “ bir işletmeye iş başvurusu yapmak için gittiğinizde 50 puanı kapıdan ilk girerken oturduğunuz ana kadar ki hal ve hareketlerinizden alıyorsunuz” diyerek öğrencilere bu konuda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu. Kaymak, “her yıl bir etkinlik sebebiyle 3. Kez buraya geliyorum. Bu yıl ki Kariyer Günleri’nin bundan sonra da devam edeceğini belirtmek istiyorum. Ünye’de ilk kez yapılan bu etkinliği Fatsa’da da planlıyoruz. Ordu merkezde ise çeşitli isimlerde toplam 8 tane yapmış olduk. Ünye İ.İ.B.F demek Ordu Üniversitesi’nin yarısı demek” diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye’de ki nüfus ile istihdam edilen ve işsiz olan kişi sayısını değerlendiren  Ünye İ.İ.B.F. Dekanı … yaptığı konuşmada “öğrencilerimizle, arkadaşlarımızla, hocalarımızla ve paydaşlarımızla ortak bir gelecek kurmak zorundayız. 20 Milyarlık Dünyada, 80 Milyonluk bir Türkiye’yiz. Türkiye’de çalışma yaşına gelmiş olan 59 Milyon insan var. 30 Milyon kişi iş hayatı içinde ama istihdam edilen kişi sayısı 26 Milyon 672 bin. İşsiz olanlar ise 4 milyon. İşsizlik oranı %13’e gelmiş. Türkiye’nin gerçekleri görerek bir durum analizi yapması lazım. Bununla beraber bir de bilgiye dayalı bir yönetim modeli geliştirmemiz lazım” dedi.

Programda son konuşmayı Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel yaparak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; “artık işverenler her işi yaparım, elimden her iş gelir diyen bir işçiyi ideal bir işçi olarak görmüyor. Önceden ortaokul mezunları iş bulamıyordu ancak şimdi baktığımızda lise, iki yıllık, dört yıllık ve bu yüksek lisansa kadar geldi. Hatta bunlara yurt dışı ve master da eklendi. Ben değerli öğrencilerimize işverenlerle iş görüşmelerinde bir farkındalık yaratmadıkları sürece kesinlikle iş konusunda işsizliğe katkı olurlar görüşündeyim. Onun için bir farkındalık yaratmanız mutlak ve kaçınılmazdır” dedi.

Konuşmaların sonunda katkı veren girişimcilere plaketleri verildi. Kariyer Günleri ve İş Arama Becerileri Konferansının açılışının ardından protokol bahçede kurulan stantları incelerken öğrenciler iş ve kariyer konusunda Yasemen Çalışkan’ın konferansını dinledi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney konferansının açılışına başka bir programı nedeniyle yetişemezken fakülte bahçesinde kurulan ve işletmelerin faaliyetlerini anlatan stantları diğer katılanlarla birlikte gezdi. Her bir stantta girişimcilerden firma hakkında bilgi alan Kaymakam Güney, “programı düzenleyen paydaşlarımız hem öğrencilerimiz, hem de işverenler için konunun taraflarını bir araya getirip ortam oluşturmuş buna vesile olmuş. Umarım hedeflediğimiz neticeleri burada elde ederiz. İlk olması açısından da oldukça anlamlı. Ben paydaşları tebrik ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.