son haberler

ÜTSO’da Son Toplantı

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2017 okunma

ÜTSO’da Son Toplantı
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), 2017’nin “Sizi Dinliyoruz” adlı son kahvaltı programını Oda lokalinde ÜTSO üyesi 1-2 ve 5. Meslek grupları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi.

ÜTSO Başkan Durmuş Zor yaptığı kısa açıklamada, “ÜTSO olarak 2017 yılının artık sonuna doğru yaklaşırken meslek gruplarımızla yaptığımız kahvaltılı programların sonuncunu yapıyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Herkese afiyet olsun. Basın aracılığıyla hem bu meslek gruplarından üyelerimizin problemlerini değerlendirme hem de bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak için bu kahvaltılı programı yapıyoruz.” dedi.

Ünye bölgesinde Oda üyelerinin genelde büyük sıkıntıları olmadığını dile getiren Başkan Durmuş Zor, “ne basına yansıyan ciddi problemlerimiz var, ne de Oda olarak yönetimimize, meclisimize gelen sıkıntılarımız yok gibi duruyor. Ama yine de tüm meslek gruplarını dinlediğimiz gibi sizi de dinlemek istiyoruz ve bunun için bir aradayız. Söz sizlerindir.” dedi.

Oda üyesi bir unlu mamuller satıcısının “Hizmet belgeleri zorunlu, bununla ilgili bir problemimiz var” demesine üzerine Başkan Zor, “Siz ne isterseniz biz onu yaparız. Biz en pratik karar veren kurumuz.” dedi.

ÜTSO Genel Sekreteri Aydın Ekmekci ise konuyla ilgili, “Sizin aklınızda yeniden hijyen belgesi almamız lazım mı değil mi gibi bir soru var sanırım. Bu haklı bir sorudur ama biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden konuyla ilgili henüz cevap alabilmiş değiliz. Belge yenilemek gibi bir durum söz konusu olabilir ama yeniden belge almak gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak sektöre yeni girmiş kişiler için hijyen belgesi alma noktasında T.O.B.B ile bir görüşme aşamasındayız. Kısa bir süre içinde bu konuyla ilgili Odamıza cevap gelecek ve ben fırıncı üyelerimize konuyla ilgili geri dönüş yapacağım.” diye konuştu.

Karadeniz Unlu Mamuller ve Ekmek Üreticileri Derneği Bölge Başkanı Murat Yüksel ise konuyla ilgili yaptığı bilgilendirme açıklamasında, “Söylediğiniz hususlar tamamen esnaf grubunu ilgilendiriyor. Ben onun için sizden beklemenizi rica etmiştim, bizim odamızdan böyle bir talep gelirse duruma göre yolumuza devam ederiz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi belgenizin üzerinde tarih yok. Tarih olmayan bir belge ise haklı saklı kalmak üzere bize ait oluyor. Bu konuda rahat olmanızı diliyorum. Federasyon bizi ilgilendirmiyor. Yeni mesleğe girenler olur, ya da belgelerini almayanlar olur bu kural onları kapsar, mevutta elinde belge olanları kapsamaz.” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.