son haberler

ÜTSO’dan Sağlığa Destek

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2017 okunma

ÜTSO’dan Sağlığa Destek
Ekonomi
0

Ünye’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla uzaktan gelen hastaların yakınlarına otelde ücretsiz konaklama imkanı sunulacak.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İle Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) iş birliğiyle “Refakatçi Oteli” protokolü imzalandı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Kıvrak, İdari Başkan Hakan Hacısalihoğlu, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güray Yılmaz ile beraberindekiler katıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Kıvrak ÜTSO’nun sağlık hizmetlerine yaptığı destek için Başkan Zor’a teşekkür ederek şunları kaydetti; “bu güzel hizmette bizlere destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Burada barınma sorunu olan ve maddi imkanı olmayan 72 hasta yakınına en azından sıcak bir çorba ve sıcak bir yatak sağlamış olduk. Tabi ki insanlar hastalanmasın çok ihtiyacı olmasın ama ihtiyacı olduğu zaman da hastalarımıza ve yakınlarına daha konforlu bir ortam sağlamış olacağız” dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ise “odamıza bağlı en uzak ilçe olan Akkuş’un bir köyünden hastasını Ünye’ye getiren ve kalma sorunu olan bir vatandaşımızın ihtiyacını oda olarak karşılayacağız.

Protokol kapsamında sağlık hizmeti için ÜTSO’nun sorumluluk alanı olan Akkuş, Çaybaşı ve İkizce’den Ünye’ye gelen ve kalacak yeri olmayan vatandaşlar için yıllık 72 yatak kapasiteli barınma ihtiyacı karşılanacak. Bu durumdaki hasta yakınlarının konaklama giderleri ÜTSO tarafından karşılanacaktır. Genel Sekreterimizin talebi doğrultusunda biz de sorumluluğumuz gereği bu protokole onay verdik. Ben Ünye ve bölgemizin yararlanacağı bir hizmet olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan bu proje ilk olarak Ordu’nun merkez ilçesi olan Altınordu ilçesinde uygulanmış ve 200 hasta yakının barınması için Ordu Ticaret ve Sanayi Odası projeye destek vermişti. Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Ünye’nin ardından Fatsa’da da bir çalışma yürütecekleri ve Ordu genelinde 500 yatak kapasiteli barınma ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.