son haberler

15 Temmuz Demokrasi Meydanı İle İlgili Sözleşme İmzalandı

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2017 okunma

15 Temmuz Demokrasi Meydanı İle İlgili Sözleşme İmzalandı
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm yatırımları çerçevesinde geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirilen ve 24 dönümlük alanı içeren eski pazaryerine yapılması planlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile ilgili sözleşme imzalandı.

400 Araçlık Kapalı Otopark, 52 Adet Dükkân ve Meydan

Altında 400 araçlık otoparkı, meydanı, 52 adet dükkândan oluşan alışveriş alanları ve Kültür sarayının da yer alacağı meydan ile ilgili geçtiğimiz haftalarda ihale gerçekleştirilmişti. 5 firmanın dosya aldığı ancak tek firmanın girdiği ihale sonrası yapım işini üstlenen Göç Kardeşler inşaat firması ile bugün Ünye Belediye Başkanlığı makamında sözleşme töreni gerçekleştirildi.

Başkan Çamyar, Erken Bitirme Sözü Aldı

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yüzde 42,54’lük teklifle firmamız ihaleyi almaya hak kazandı” dedi. Şartnamede teslim süresinin 18 ay olduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, firma yetkililerinden süreyi kısaltmalarını ve teslimi 15 Temmuz 2018’de yapmaları sözünü istedi. Firma yetkilileri de ellerinden geleni yapacaklarını ve otopark, meydan ve dükkânları Başkan Çamyar’ın istediği tarihte bitirmeye çalışacaklarını kaydettiler.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Firma yetkilileri ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yapım sözleşmesini imzalayarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yapım startını resmen vermiş oldular.

Yüzde 42,54’ü Ünye Belediyesi’nin

Yaklaşık 17 ayda bitirilmesi hedeflenen projede yer alan otopark ve dükkânların yüzde 42,54’ü Ünye Belediye’sinin, yüzde 57,46’sı ise üstlenici firmaya ait olacak.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.