son haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz Kutlu Olsun

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2017 okunma

24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz Kutlu Olsun
Gündem
0

24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Öğretmenler günü nedeniyle yayınlanan mesajlar ise şöyle;

Vali Yavuz, En Büyük Emek Öğretmenlerindir

Ordu Valisi Seddar Yavuz yayınladığı mesajında, “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Ülkemizin dört bir köşesine ulaşarak bu ulvi görevi başarıyla icra eden, fedakârlıkların en büyüğünü göstererek ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretinde olan öğretmenlerimizin, toplumsal anlamda gereken tüm önem ve özeni hak ettikleri inancındayım. “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak, kişiliğin belirlenmesinde, yetişmesinde, hayata dair kanaatlerin, düşüncelerin oluşmasında, en büyük emek öğretmenlerdir” dedi.

Öğretmenlerimizin Azmi, Emekleri Ve Özverisi Sayesinde Medeniyet Yürüyüşündeki Meşalesini Hiç Söndürmeden Yoluna Devam Etmektedir.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise ” Ülkemizin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakârca, cefakârca, özveriyle çalışan öğretmenlere ait olduğu da hiç yadsınamayacak bir gerçektir.

Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; Anadolu’muzun her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Ünye’de gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eğitim Sistemimiz Tamamen Kendi Kültürümüzü Ve Değerlerimizi Yansıtmalıdır.

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İnandığımız değerler noktasında öğretmenlik deyince aklımıza gelen ilk cümle Hz. Ali’nin: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Peki gerçekte durum böyle mi? Ülkenin geleceği olan gençleri yetiştirmek için mesai kavramı olmadan gündüzleri derslerini anlatıp geceleri kendi çocuklarına dahi vakit ayıramadan ertesi gün öğrencilerime bu konuyu daha iyi nasıl anlatırım, nasıl daha fazla faydalı olurumun derdinde olan öğretmenlerimizin gerçekten kölesi olur muyuz? Kölesi olmak şurada dursun, hak ettiği değeri gördüğünden dahi şüpheliyiz öğretmenlerimizin. Öğretmenlerimiz ekonomik olarak rahat ettirilmeli, eşler de bir araya getirilerek aile huzuru sağlanmalıdır. Bir diğer konu ise yazboz tahtasına çevrilen eğitim sistemimiz ve içerikleri. Eğitim sistemimiz tamamıyla kendi kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtmak zorunda. Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı olarak bu bilinçle; büyük gayret ve azimle çalışan, gençliğimizin ve geleceğimizin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin hak ettikleri saygıyı ve değeri görmesi arzusuyla öğretmenler günlerini tebrik ediyorum.”

“Öğretmenlerimiz Birey Olma Çabasında Yol Gösterendir”

Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir, “Öğretmenlerimiz bir ışık yoludur; bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağıdırlar, Doğruyu güzel-liğe açılan yolu gösteren, geleceğe güvenle gülümseyen, bizimle hayatı paylaşan, bize hayatı öğreten, birey olma çabasında yol gösterendir öğretmenlerimiz. Alçakgönüllü, fedakar, merhametli, hoşgörülü, öğrencilerine umut, iyimserlik, güç ve güven verendir. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, beyni ve yüreğiyle hizmet ederek geleceğimize hayat veren eğitim ve bilim emekçileri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, tüm öğretmenlerimize sevgi saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.