son haberler

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü Kutluyorum

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2016 okunma

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü Kutluyorum
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajında günümüz Türkiye’si ile geçmiş arasında bir kıyaslama yaparak, “Devletimiz, başta barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere sosyal devlet olma anlayışının gereği olarak engelli vatandaşlarımızın her daim yanındadır” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:1

Engellilerin topluma kazandırılması, sorunlarına dikkat çekilmesi ve bu sorunların ortadan kaldırılması için toplum bilincini artırmak hedefiyle 3 Aralık günü, tüm dünyada “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak kalıcı çözümler üretmek, tüm toplumun sorumluluğundadır. Engellilerimizin yaşama sevincini kaybetmeden üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol alması ve güçlerini kullanabilmesini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda devletimiz, yeni projeler geliştirme ve uygulama çalışmaları sürdürmektedir. Başta barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere sosyal devlet olma anlayışının bir gereği olarak da engellilerimizin her daim yanında olmaktadır.

Sanat, spor, siyaset ve iş hayatında birçok engelli vatandaşımız, fırsat tanındığı ve imkân verildiği takdirde engellilerin neleri yapabileceğini gurur duyulacak başarılara imza atarak göstermişlerdir. Yaşamı kolay kılmak ve Türkiye’yi hep birlikte ileri seviyelere taşımak için bundan sonra da sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine, tüm hemşehrilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.