son haberler

34 Yıllık Tapu Problemi Çözüldü

Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2018 okunma

34 Yıllık Tapu Problemi Çözüldü
Gündem
0

Ünye’nin 3 mahallesinde 34 yıldan bu yana devam eden tapu problemi tarihe karıştı. Hukukçu kimliği ile sorunlara hızlı çözümler üreten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıllardır problem yaşayan vatandaşları tapuları ile buluşturmaya devam ediyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tapu probleminin yaşandığı Bayramca mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Toplantıda vatandaşlara tapu probleminin çözümü ile ilgili süreci anlatan Başkan Çamyar, çalışma sonunda uzun yıllardır yaşanan sorunun son bulduğunu kaydetti.

Görev gelirken Bayramca mahallesinde yaşayan ve tapu problemleri bulunan vatandaşlara söz veren Başkan Çamyar, 34 yıldır halının altına süpürülen bu büyük sorunu da çözüme kavuşturmuş oldu.

Yapılan çalışmalar sonucunda Bayramca mahallesinde 123 vatandaş tapularına kavuşuyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim döneminde ki vaatlerimizden bir tanesi olan Bayramca mahallemizde ki tapu sorununu çözmekle ilgili hemşerilerimize taahhütte bulunmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada sözümüzü tutuyor olmaktan dolayı mutluluk ev gurur duyuyoruz” dedi.

1984 YILINDAN BU YANA VERİLEN SÖZLER BAŞKAN ÇAMYAR DÖNEMİNDE GERÇEK OLDU

1984 yılından bu yana her belediye başkan adayının meydanlarda verdiği bir söz olan tapu sözünün çözüme kavuşturulmasının kendilerine nasip olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim öncesi Bayramca mahallemizde ki bir mitingimizde vatandaşlarımız tapu problemlerini iletmiş ve bizlerde bu sorunu çözeceğimize dair söz vermiştik. 38 dönüm alan içerisinde123 vatandaşımız ve 173 bağımsız bölümden oluşan devasa bir tapu problemi bulunuyordu. Uzun uğraşlar sonucu yurtiçi ve yurtdışında bulunan 46 hissedardan hisseleri topladık. Şu anda 38 dönümlük bu alanın tapusu Ünye Belediyesinde” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “TAPU PROBLEMİNİ ÇÖZERKEN, KAR AMACI ASLA GÖZETMEDİK”

34 yıldır süre gelen tapu probleminin çözümü noktasında yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, hisselerin Ünye Belediyesine geçişi noktasında harcanan toplam bedelin değer artış tespiti sonrasında hiçbir artı kazanç koymadan vatandaşlara yansıtılacağını belirtti. “Artık vatandaşlarımız resmi tapuları ile gönül rahatlığı içinde hanelerinde oturacak” diyen Başkan Çamyar, “Kamulaştırma ile ilgili Ünye Belediyemizin kasasında ne kadar miktar çıktıysa değer tespit çalışmasının ardından kamulaştırılan alana bölerek vatandaşlarımıza yansıtacağız. Bu çalışmada asla kar amacı gütmüyoruz. Hemşerilerimize sadece harcanan miktarı yansıtarak tapu sahibi olmalarına imkân sağlamış oluyoruz” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.