son haberler

45 Yıllık Bina 40 Günde Sökülüyor

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2018 okunma

45 Yıllık Bina 40 Günde Sökülüyor
Gündem
0

1970 yılında tamamlanıp hizmete açılarak 28 Mayıs 2015 yılına kadar toplam 45 yıl boyunca Ünye ve bölgesine sağlık hizmeti veren 275 yatak kapasiteli Ünye Devlet Hastanesi’nin eski binasının yıkım ve söküm işlemi devam ediyor.

Ünye Yalçınlar İnşaat Hafriyat ve Nakliyat Ticaret İşletmesince 08 Haziran 2018 Cuma günü başlanan çalışmalarda eski bina yıkıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Yalçınlar İnşaat Hafriyat ve Nakliyat Ticaret işletmesi kurucu ve ortağı Harun Özkan ” Bu aylık yıkım ve söküm işimiz Ünye Devlet Hastanesi ana ve ek hizmet binası inşaatları. Biz iki arkadaş Hayrullah Yalçın ve ben toplam 16 yıldır inşaat hafriyat,nakliyat,yıkım ve söküm işi yapıyoruz. Hayırlısıyla Yıkım ve söküm işlemine başladık. Toplam 14 teknik çalışanımız ile çıkan hafriyatı anında nakleden, 25 de nakliye işinde görevli olmak üzere toplam 39 kişiyle birlikte çalışmamızı özenle sürdürüyoruz. Ünye Devlet Hastanesi’ eski binasındaki yıkım ve söküm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Özkan “10350 metre kare alan üzerinde inşa edilmiş 6 katlı Ünye devlet Hastanesi ve ek binasını anlaşmamız gereği 40 günde yıkıp sökerek,kırkıncı günün sonunda firma sahibi Gürsoylu Grup’a teslim edeceğiz ” dedi.

Eski hastane binasını Gürsoylu Grup almış ve yeni yaşam alanı için hazırladığı projeyi bu alanda uygulayacağı açıklanmıştı. Hafriyatın kaldırılmasının ardından yeni proje için ilk kazmanın da vurulacağı öğrenildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.