son haberler

500 Milyona 550 Koltuk

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2015 okunma

500 Milyona 550 Koltuk
Gündem
0

İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, bu seçimlerde milletvekili adaylarının yaptığı harcamaları Hürriyet’e değerlendirdi.

7 Haziran genel seçimleri sonuçlandı. 20 partiden 10 bine yakın adayın milletvekili olmak için yarıştığı seçimlerde, 550 vekil koltuğu kaptı. Seçim öncesi yapılan harcamalar ise 600 milyon liraya dayandı. Seçim harcaması için 1 milyon lira harcayan vekil de var.

Bunun 500 milyonu meclise giren vekiller harcarken, 100 milyon lirası ise sınırda kalan ve diğer adayların harcamasından oluştu. Meclise giren milletvekilleri 400 bin lira ile 1 milyon lira arasında seçim harcaması yaparken, sınırdaki vekillerin yaptığı harcamada 300 bine yaklaştı. Meclis dışındaki partilerin adaylarının yaptığı harcamalar da eklenince seçim öncesi ekonomi tam anlamıyla canlanmış oldu.

Milyon Harcayan Var
Bu seçimlerde milletvekili adaylarının yaptığı harcamaların zirve yaptığını söyleyen İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, şu değerlendirmeyi yaptı: “Milletvekilliği garanti olan adaylar 400 bin lira ile 1 milyon lira arasında harcama yaptı. Bu rakam sınırdaki vekil adayları için ortalama 300 bin lira civarındaydı. Partisinin barajı aşması zor olan ancak gönüllülük esasına göre harcama yapan adaylarda çoğunluktaydı. Bu seçimlerde yapılan harcamalar geçtiğimiz yıllara göre artış gösterdi.”

Yerel TV ve Gazete
Kendisi de bir dönem milletvekili adayı olan Şakir Gürel, yapılan harcamalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Vekil adayları eskiden en büyük harcamayı otobüs ve bina giydirmelerine harcardı. Bu seçimlerde adayların yeni iletişim kanallarını da çok iyi kullandığını gözlemledik. Özellikle internet ve sosyal medya öne çıktı. Ayrıca yerel televizyon ve gazete reklamları da adayların bütçelerinde etkili oldu. Barajı geçemeyen partiler de bile gönüllüler önemli harcamalar yaptı. Bazı partilerde ise ortak harcamalar gerçekleştirdi.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.