son haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Yayınlanma Tarihi: 8 Mart 2018 okunma

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Gündem
0

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem de ailenin temelidir. Bir anne, bir eş ve bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir. Hanım kardeşlerimizin hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmasına imkân sağlayacak şartları hazırlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Zira kadınlar, özelde ailenin ve genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadır. Kadına kalkan elin iflah olmadığını, annesine, eşine, kız kardeşine ve kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Cennet anaların ayağının altındadır” buyurmuştur dolayısıyla kadınlarımızı korumak, kollamak ve onların daha huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Yerel yönetimler olarak, kadınlarımızı desteklemek gibi kutsal bir görev ve sorumluluğumuz vardır” diye konuştu.

Ak Parti Ordu İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sadece demeçler verilerek kadınların huzur ve refahının sağlanamayacağı aşikârdır. Bu noktada, Ak Parti iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile yasal mevzuatta önemli değişiklikler yapıldı, kadınlarımızın yaşam şartlarını kolaylaştıran düzenlemeler yapıldı, kadınlar lehine “pozitif ayrımcılık” ilkeleri getirildi. AK Parti olarak kadınların yoksulluk, eğitim, sağlık, istihdam sorunları ele aldığımız öncelikli konular arasındadır. Bizler kadınlarımızın bireysel güçlenmesini toplumsal açıdan önemli görmekteyiz. Siyasette karar alma mekanizmasında ve her kademede kadın sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar da yürütülmektedir. 4,5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük örgütlü kadın teşkilatı olan Ak Parti Kadın Kolları teşkilatları olarak kadınların siyasette ve hayatın her alanında hak ettiği yeri alması için mücadele ve çalışma içerisindeyiz. Kadınlarımızla Yarının Daha Aydınlık ve Daha Güçlü Olacağını ifade ediyor; tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz” denildi.

Kadınların toplumun mimarı olduğunu ifade eden Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı “Yaşamın her alanında emekleri olan,  çalışan, üreten, eğiten, yetiştiren, kadınlarımız. Yüreklerinde ki sevgi ve şefkati karşılıksız veren,  ailenin temelini oluşturan, sağlıklı ve ahlaklı nesillerin yetişmesine vesile olan analarımız, bacılarımız.Her türlü zorluğa göğüs geren engelli annelerimiz. Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği kadın tekniker meslektaşlarım adına Tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar günlerini kutluyor, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

ADD Ünye Şubesi Yönetim Kurulu  Üyesi Sümeyya Sezgin Baş, “bugün saygıdeğer Türkiye ve dünya kadınlarına eşitlik, kalkınma ve daha güvenli,huzurlu,adaletli yaşam özlemlerini dile getirme mücadelesi yüklemektedir.Biz Türk Kadınları Atatürk Devrimlerinin kadınımıza verdiği önemin bilincinde olarak Kuva-yı Milliye ruhunu yaşatmaya kararlıyız.     Ülkemizi karanlığa teslim etmeyecek olan biz Cumhuriyet Kadınları laik, demokratik,eşit ve özgürlükçü Türkiye için;tüm kadın örgütlü güçleri ile omuz omuza olmaya devam edeceğiz.    Bütün dünya kadınlarının 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Gününü kutluyor eşitlik,özgürlük,mutluluk dolu yaşam mücadelesi sürmelerini diliyor,en içten saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.