son haberler

9 Yıldır İlk Kez Adım Attı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2017 okunma

9 Yıldır İlk Kez Adım Attı
Gündem
0

9 Yıldan bu yana koltuk değneğiyle bile yürümekte zorluk çeken bir vatandaş 1 aydır tedavi gördüğü merkezde adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

ECS Sağlıklı Yaşam Ağrı ve Masaj Merkezi Ünye’de yaklaşık 1 ay önce açıldı. UNİPORT AVM’nin karşısında hizmet veren merkez ilk olarak Şakir Kayalı adlı vatandaşın hayatını değiştirdi. Kupa masajı, manuel terapi, kaplıca tedavisi, masaj tedavisi ve fiziksel ağrı tedavisi alanlarında hizmet veren ECS Sağlıklı Yaşam Ağrı ve Masaj Merkezini fizyoterapist Emrecan Sezer anlattı.

İstanbul’da eğitim hayatını tamamlayan ve Ankara’da sağlıklı yaşam alanında bir süre çalışan Sezer, memleketi Ünye’de yaşam merkezini açarak bölge halkının hizmetine sundu. Fizyoterapist Ayşenur Kaya ile birlikte çalışan Emrecan Sezer, “daha önce Ankara’da çalıştım. Ünye’den ve bölgeden tanıdıklarımdan gelen talep üzerine ve Ünye’de bu alanda eksikliğini hissettiğim merkezimizi açtık. Karadeniz bölgesi nem ve rutubet oranı yüksek olduğu için insanların ağrı yönünden büyük sorunları var. Biz hastalarla seanslarımızda süre sınırlaması olmadan çalışıyoruz. Daha doğrusu hastalıkların tedavisine indeksli hizmet veriyoruz” dedi.

Ortopedik Rahatsızlıklar İlgi Alanımız

Ağrının insanlarda çeşitli bölgelerde ve çeşitli şiddetlerde oluştuğunu ifade eden Fizyoterapist Emrecan Sezer, “bel, boyun fıtığı,diz rahatsızlıkları, ortopedik tüm rahatsızlıkları kapsıyoruz. Manuel terapi ve masaj yöntemiyle tedavi ediyoruz insanları” dedi.

Ameliyat öncesi ve sonrası hastaların daha hızlı iyileşmesinde masaj ve terapinin etkili olduğunu ifade eden Sezer, “ayağa kalkma süreci hızlanıyor. Hastaların ağrıları daha erken gideriliyor” dedi.

Seansların ise süresini hastaların kendilerinin belirlediğini ifade eden Sezer, “1 ayda sağlığına kavuşan da var, 1 yılda sağlığına kavuşan hastamız da var. Bu tamamen hastanın sağlığına kavuşmak isteme azmi ile ilgili” dedi.

Hacamat ve Sülük Tedavisi

ECS Sağlıklı Yaşam Ağrı ve Masaj Merkezi’nde hacamat ve sülük tedavisinin de olduğunu ifade eden Fizyoterapist Sezer, “hacamat peygamber efendimizin sünnetlerindendir. Vücutta biriken pis kanı temizlemek için hacamat gerekiyor. Bu yöntemle deri altındaki kanı vakumlama ile çekiyoruz. Hacamat lokal olarak ağrılı bölgeye yapılıyor. Ayrıca yılda iki kez insanların yaptırmaları tavsiye ediliyor. Bir diğer tedavi yöntemi ise sülük tedavisi. Bu tedavi genellikle varisli insanlarda uygulanıyor. Her iki tedavide de hijyene çok önem veriyoruz. Kullandığımız tüm aletler tek kullanımlıktır. Her iki tedavinin ücreti ise 100’er TL’dir” dedi.

9 Yıldır İki Koltuk Değneği Kullanan Vatandaşımızı 19 Seansta Yürüttük

Açılışının üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen Ünyelilerin ilgisiyle karşılaştığını ifade eden Fizyoterapist Emrecan Sezer, “bir ay önce tedavi için merkezimize başvuran Şakir Kayalı adlı nörolojik hastamız geldiğinde iki koltuk değneği ile yürüyemiyordu. Biz Şakir amcamızla her gün yaklaşık 2-3 saat egzersiz yaptık. 8. seansın sonunda bir koltuk değneğini bıraktı. Yavaş yavaş adım atmaya başladı. 12-13. seansta tek başına adım atmaya başladı. 19. seansın sonunda kumsalda ağır koşulda tek değnekle kendi başına adım atmaya başladı” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.