son haberler

90 Ağaç Bu Yöntemle Kurtarıldı

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2017 okunma

90 Ağaç Bu Yöntemle Kurtarıldı
Gündem
0

Çevreci yönetim yapısı ile dikkat çeken Ünye Belediyesi bölgede ilk kez uygulamaya soktuğu EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile 2014 yılından bu yana 90 ağacın kesilmesinin önüne geçti.

Bölgede Elektronik Belge Yönetim Sisteminin ilk uygulamaya koyan Ünye Belediyesi kâğıt kullanımını azaltma yönünde önemli bir başarıya imza attı.

2014 yılından itibaren disiplinli bir şekilde yürütülen uygulama sayesinde kâğıt üretimine bağlı 90 ağacın kesilmesinin önüne geçildi.

8 bin 300 A4 Kâğıt için Bir Ağaç Kesiliyor

Yılda tüketilen 3,5 milyon ton kâğıt için 70 bin ağaç kesiliyor. Bu da yazışma ve evrakların elektronik ortamda yönetilmesinin önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. 1 Ton A4 Kâğıt için 27 bin Litre Su Tüketiliyor. Kâğıt üretiminde kullanılan bir diğer unsur ise su. Kâğıt kullanımında tasarruf yapmak aynı zamanda su israfının da önüne geçmek demek. Elektronik Belge Yönetim sistemi bu açıdan da bir hayli önem taşıyor. 1 ton A4 Kâğıt Üretiminde Ortaya Çıkan CO2 Miktarı Bir Aracın 3 bin 800 km Yol Gitmesine Eşdeğer. Kâğıt üretiminde ortaya çıkan Karbondioksit miktarı da azımsanmayacak ölçüde fazla. Örneğin; 1 ton A4 kâğıt üretiminde ortaya çıkan Karbondioksit miktarı, 6 silindirli bir aracın 3 bin 800 km yol gitmesi sonucu salınım yaptığı miktara eşit. Tüm bu veriler biraraya toplandığında Ünye Belediyesi 2014 yılından bu yana uygulamaya koyduğu EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile); 90 ağacın kesilmesinin, 25 ton Karbondioksit salınmasının,

450 ton su kullanılmasının ve 2 ton atık üretilmesinin önüne geçmiş oldu. Bölgede ilk kez uygulamaya koyduğu Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile Ünye Belediyesi tüm bunların yanında emek, zaman ve maliyet tasarrufu da sağlamış oldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.