son haberler

Sur’dan Ünye’ye Acı Haber

Yayınlanma Tarihi: 3 Mart 2016 okunma

Sur’dan Ünye’ye Acı Haber
Asayiş
1

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle şehit olan Uzman Çavuş 25 yaşındaki Fatih Efiloğlu’nun Ünye’de ki b621192_512114495475546_357089686_oaba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır’un Sur İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte Ünyeli Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan ve kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun Çınarlık Mahallesi’ndeki baba evinde ailesine acı haberi İlçe Kaymakamı Mustafa Demir ve İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş verdi.

Evli ve 1.5 yıllık Uzman Çavuş olan Fatih Efiloğlu’nun baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Amasya’da Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında çalışan 5 çocuk babası 45 yaşındaki Mustafa Efiloğlu, acı haberi alır almaz Ünye’ye geldi.

Şehidin erkek kardeşi Süleyman Efiloğlu, “Abim uzman çavuş olarak Diyarbakır’da görev yapıyordu. Evliydi, çocuğu yoktu” dedi.

Şehidin annesi Havva Efiloğlu’da oğlunun şahadet haberini alınca sinir krizi geçirdi. 112 ekipleri tarafından Ünye Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen anne Efiloğlu, daha sonra sağlık ekipleri tarafından tekrar eve getirildi.

Şehidin yanı sıra çevredeki evlerinde Türk Bayrakları ile donatılırken Baba Mustafa Efiloğlu, en son 2 gün önce oğlu ile görüştüğünü belirterek, “Vatan sağ olsun ne diyeyim. Acımız çok büyük. Sur’da görev yapıyordu ve sürekli endişe içindeydi” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu, yarın sabah Diyarbakır’da yapılacak töreninin ardından Ünye’ye getirileceği öğrenilirken, Şehit için Cumartesi günü Saat:09.00’da Ünye Cumhuriyet Meydanında tören düzenlenecek ve ardında Pelitliyatak Mahallesi Körfez Mevkii’nde ki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

 

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.