son haberler

Acil’e Başvurular Arttı

Yayınlanma Tarihi: 17 Ağustos 2017 okunma

Acil’e Başvurular Arttı
Gündem
0

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde Acil Servise başvuru sayılarında artış meydana geldi.

Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Güray YILMAZ,  kronik hastalığı olanlar ile yaşlıları bugünlerde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hava sıcaklıklarının yükselen nem oranı ile birlikte kronik hastalığı olanlar ile yaşlı hastaları olumsuz yönde etkilediğini söyleyen YILMAZ, “Yüksek derecelerde güneşe maruz kalan her kişi, güneş çarpması açısından risk altında. Özellikle çocuklar, yaşlılar, diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalığı, yoğun ilaç kullananlar risk altındadır.son günlerde Acil servisimize olan başvuru sayısında gözle görülür derecede artış var. Yüksek ateş, tansiyon, halsizlik, ve kronik rahatsızlığı nedeniyle, genel durumunda değişim olan vatandaşlarımız Acil servislere müracaat ediyor. Bölgemizde fındık hasadına başlanması ile birlikte, özellikle akşam saatlerinde Acil servisimiz büyük yoğunluk yaşıyor. Müracaatlara baktığımızda genelde yüksek sıcaklıklar nedeniyle başağrısı veya, tansiyonu yükselen vatandaşlarımızın geldiğini görüyoruz.” dedi.

Kronik hastalığı olan vatandaşları  gündüz mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, serin ortamlarda bulunmaları ve yeterli sıvı alımı yapmaları konusunda bilgilendiren Ünye Devlet Hastanesi Yönetici Op.Dr. Güray YILMAZ,  sıcak çarpmasına maruz kalan kişileri en kısa zamanda sağlık kuruluşlarına transferi sağlanarak tedavisine başlanması gerektiğinin de altını çizdi. ​

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.