son haberler

Aday Öğretmenlerden, Başöğretmenlerine Kabir Ziyareti

Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2016 okunma

Aday Öğretmenlerden, Başöğretmenlerine Kabir Ziyareti
Gündem
1

Ünye’de çeşitli okullarda eğitim veren 48 aday öğretmene, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde tarihi ve turistlik yerler gezdiriliyor. Bu kapsamda Ünye önemli değerleri arasında yer alan ve birçok öğrenci yetiştirilmesinde büyük emekleri olan Müderris Hacı Yusuf Bahri Efendi kabri başında ziyaret edildi.Aday Öğretmenlerden, Başöğretmenlerine Kabir Ziyareti 2

Çakırtepe mevkiinde bulunan kabir ziyaretine aday öğretmenlerle birlikte Milli Eğitim Şube Müdür Aykut Fidan, Hacı Yusuf Bahri Efendi hakkında araştırmalar yapan ve sempozyumlar düzenlenmesine vesile olarak Mehmet Karayalman eşlik etti.

Hacı Yusuf Bahri Efendi’yi yaptığı açıklamalarla başöğretmen olarak niteleyen Mehmet Karayalman, aday öğretmenlerin Yusuf Bahri Efendinin kabir ziyaretinin geleneksel hale getirilmesi önerisinde bulundu.

Karayalman açıklamasında; “Yusuf Bahri Efendi hazretleri bu alimleri yetiştiren baş öğretmendir. Nasıl ki İstanbul’a gittiğimizde Aday Öğretmenlerden, Başöğretmenlerine Kabir Ziyareti 3Eyüp Eren Salih hazretleri ziyaret ediliyorsa, bayramlarda nasıl aileler önce dedenin eline gider sonra babanın eline gidilir böyle bir tertip vardır, burada da öyledir. Bir ülkenin bir beldenin büyüğü kimse o beldeyi ilk etapta ziyaret etmek gereklidir. Ünye’de de böyle bir program yapıldı Milli eğitim müdürlüğümüzün tertip etmiş olduğu güzel bir uygulama. Bunun gelecek zamanlarda da gelenek haline gelmesini arzu ediyorum, öğretmenlerimiz ilk öğretmenliğe başlayacakları zaman üstatları Yusuf Bahri Efendi hazretlerini ziyarete gelirler diye düşünüyorum” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.