son haberler

Ak Parti’nin Ordu’daki İlk Kongresi Olaylı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2017 okunma

Ak Parti’nin Ordu’daki İlk Kongresi Olaylı Başladı
Gündem
0

Akkuş ilçe kongresinde listesi divan başkanı tarafından tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle ret edilen Mehmet Duman olay çıkardı.

Ak Parti’nin Ordu’da 6. Olağan Kongresi ilk olarak Akkuş İlçesi’nde yapıldı. Kongrede gündem maddeleri görüşülürken Mevcut Başkan Ramazan Acar ve Mehmet Duman’ın listesi Divan Başkanlığına sunuldu.

Ramazan Acar’ın listesi divan Başkanı Halil Öz tarafından kabul görürken Mehmet Duman’ın listesi tüzüğün ilgili hükümlerini yerine getirmediği için rededildi. Kongrede son madde olan seçimlere geçilmeden önce söz isteyen Mehmet Duman’a söz hakkı verilmezken bunun üzerine Duman mikrofonsuz konuşma yaparak listesinin ret edilmesine istyan etti. Duman önce  sözlü olarak kongrenin geçersiz olduğunu belirtti ardından salonda tansiyon bir anda yükseldi. Mehmet Duman protokol masasının üzerine çıkarak sesini duyurmaya çalışırken bu sırada kendisini engelleyenlere yönelik plastik bardakta bulunan suyu fırlattı. Duman’ın konuşma yapmak için çıktığı sehpa da kırılırken partililer ve delegeler Duman’ı sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre daha kongrenin demokratik bir şekilde gerçekleşmediğini savunan Duman daha sonra salondan çıkarıldı.

Kongreye Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Oktay Çanak ve Ergün Taşçı da katılırken Mehmet Duman’ın konuşması öncesinde Milletvekilleri salonu terk etti.

Yaşanan gerginliğin ardından seçime gidilerek delegeler oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

 

 

Haber ile ilgili görüntü ve fotoğraf detayları Birazdan….

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.