son haberler

Altınordu’ya Şehitlik Anıtı Ünye’de Heyecan Yarattı

Yayınlanma Tarihi: 3 Nisan 2018 okunma

Altınordu’ya Şehitlik Anıtı Ünye’de Heyecan Yarattı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu İlçesi’nde yapılacak olan Şehitlik Anıtı projesi tamamlanırken Ünye’nin yıllardır özlemini duyduğu anıt için de heyecan uyandırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Altınordu İlçesi’nde yaptığı projeleri kamuoyu ile paylaşırken projeler arasında yer alan şehitlik anıtının da 6 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

2013 yılında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı bünyesinde Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıt Yarışması sonucunda dereceye giren Şehitlik Anıtı hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’da Şehitlik Anıtı yok gerekçesiyle başlatılmış olan ve bu dönemde üniversitenin de içinde olduğu bir akademisyen grubunun belirlemiş olduğu projenin hayata geçirilmesiyle ilgili bir teşebbüs olmuştu. Bu çerçevede projeye sonuna kadar evet dedik. Kıyı kenar çizgisi olan bu alanlarda resmi izin takviminin bir an evvel belirlenmesi ve projenin bir an evvel gerçekleşmesi için hızlı bir şekilde çalışmamız gerekiyordu. Bizde özelikle zeytindalı harekatı, daha öncesi yapılan harekatlar ve son yılda teröre karşı yapılan mücadele ile birlikte ilimizde şimdiye kadar 1.537 kayıtlı şehidimizin olduğunun bilinci içerisinde, Ordulu şehitler kitabımızın muhtevasını da dikkate almak suretiyle ihaleye çıktık. Şehitler anıtı projemizin ilk bölümünde şehitlerimizi tasvir eden şehit profilli bir görüntü, arka bölümünde ise 1.537 şehidimizin isminin yazılacağı bir çalışma ve görsel olacak. Atatürk anıtı ile şehitler anıtı arasında düz bir zemin olmak kaydıyla aynı zamanda resmi programlarımızın yapılacağı tören alanı, çevre düzenlemesi ve kıyı kenar çizgisi düzenlemesi ile birlikte rıhtımdan başlayan Soya Fabrikasına kadar devam eden rehabilitesi kesilmeden düzenlenen bir proje haline gelecek. Ağaçlarda ve coğrafyada fiziki bir değişiklik olmadan alan sert zemin olacak. Bütün resmi tören ve anmalarımız burada olacak. 1.537 şehidimizin manevi şahsiyetine Ordulu hemşehrilerimiz büyükşehir marifetiyle sevgi, saygı ve şükranlarını sunmuş olacak. Tahmin ediyorum 5-6 aylık bir süre içerisinde resmi açılışı yapılarak hizmete sunulmuş olur” dedi.

Altınordu İlçesi’nde yapılacak olan anıtın Ordu’nun en büyük ikinci ilçesi Ünye’ye de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması bekleniyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.