son haberler

Aşevi, Beraat Kandili’nde Açılacak

Yayınlanma Tarihi: 1 Mayıs 2015 okunma

Aşevi, Beraat Kandili’nde Açılacak
Gündem
0

Ünye El Ele Derneği’nin yürüttüğü aşevi projesinde sona yaklaşıldı. 15 Mayıs Beraat Kandili’nde gününde açılacak olan aşeviyle ihtiyaç sahibi kişilere sıcak yemek verilecek.

Yaklaşık 6 ay önce başlayan aşevi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Çalışmalara ilgili Kütahya Anadolu Aile Derneği Aşevini ziyaret ettiklerini ve fikir edindiklerini aktaran El Ele Derneği Basın Sözcüsü Bahar Soytürk, 15 Mayıs Beraat Kandili’nde açılış yapacaklarını söyledi.

Soytürk; “Aşevimizi inşallah 15 Mayıs tarihinde, Beraat Kandili günü ihtiyaç sahiplerine ilk çorbayı içirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Dernek olarak yürüttüğümüz bütün çalışmalarda yaptığımız istişare toplantıları ile çalışmalarımız ve nasıl bir yol izleyeceğimizi adım adım değerlendiriyoruz. Aşevi ile ilgili ise yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız Kütahya Anadolu Aile Derneği Aşevini ziyaret etmişlerdi. Burada ki aşevi çalışması çok hoşumuza gitti ve Ünye’de de niçin böyle bir proje yürütülmesin diye düşünerek, aşevinin kararını aldık” dedi.

Kütahya Anadolu Aile Derneği’nin kendilerine maddi ve manevi destek olduklarını da belirten Soytürk; Toplumun belli bir kesiminin yemek bulmakta, yemek yapmakta olanaksızlıklardan dolayı güçlük çektiğini dile getirerek; “Kütahya Anadolu Aile Derneği madde bağımlığı ile mücadele, sportif faaliyetler, ev ziyaretleri ve eş evi çalışmaları yürüten bir dernektir. Bu kapsamda Kütahya’daki bu dernekten 3 kişilik bir ekip derneğimizi ziyaret ederek bizleri bilgilendirdi. Arkadaşlarımız bizlere aşevinde nasıl bir yol izleyebiliriz, nasıl daha faydalı hizmet verebiliriz noktasında bizlere ciddi destekleri oldu. Ayrıca bunların yanı sıra Anadolu Aile Derneği, aşevimize sıcak yemeğin evlere ulaşması noktasında bir adet araç hediye etti. Bunun yanı sıra derneğimize 10 TL değerinde gıda yardımında bulundu. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı Kütahya Anadolu Aile Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Karadeniz’de her ilde, her ilçede aşevi olsun istiyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.