son haberler

Atatürk Lisesi’nde Atatürk Orotoryosu

Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2017 okunma

Atatürk Lisesi’nde Atatürk  Orotoryosu
Gündem
0

Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü nedeniyle Ünye’de anma programı Atatürk Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Protokolün katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Okul Müdürü Mustafa Bilgin Atatürk’ü lider kişiliği yönünden salondakilere anlattı. Bilgin, “Atatürk’ün en büyük hayali ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk Dili ve Tarihi üzerine çalışmalarını genişletmekti. Okumayı ve yazmayı çok severdi. ‘Ben çocukken yoksuldum. iki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım’ sözü onun okumaya verdiği değeri göstermektedir. Resmi kayıtlara göre Ata’nın okuduğu kitap sayısı 3 Bin 997 kitaptır. Ama bunlardan bir tanesi var ki onu hayatı boyunca cephede bile yanından hiç ayırmadı. Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanı” diyerek Atatürk’ün okumaya verdiği önemi dile getirdi.

Müdür Bilgin’in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı orotoryo sunuldu. İzleyenleri zaman zaman duygulandıran, zaman zaman da tüylerini diken eden sunum salondan tam not aldı.

Orotoryonun ardından anma programı ödül töreni ile sona erdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.