son haberler

“Bankalar Sigorta Sektörünü Eziyor”

Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2015 okunma

“Bankalar Sigorta Sektörünü Eziyor”
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Meslek Grubuna yönelik “Sizi Dinliyoruz” başlığıyla üyelerini dinlemeyi sürdürüyor. Toplantıda sıkıntılarını dile getiren üyeler, bankaların yaptığı uygulamalardan rahatsız.

Ünye Çakırtepe Sami Sosyal Parkı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programında, ÜTSO’nun son olarak dinlediği grup 3. Meslek grubu olan banka, fındıkçı, fırın ve sigorta işletmecileri oldu.

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, amaçlarını belirterek; “İkinci yılımızda sizleri dinliyoruz programlarımıza devam ediyoruz. Burada da belirli meslek gruplarından arkadaşlarımız var davetimize sağ olsunlar geldiler. Tabi bizim bunu yapmakta ki asıl gayemiz kahvaltı yapmakla birlikte, eğer meslek gruplarımızın bir sıkıntısı varsa dile getirmek, en azından konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki yerel basın ayna gibi önüne ne konuluyorsa net gösteriyor. Doğruyu yapıyorsan doğruyu yazıyor yanlış yapıyorsan yanlışı yazıyor. Bundan daha büyük objektiflik ve kazanç olamaz. Bizim en büyük kazancımız bu yani Ünye’de yerel basınımız radyolarında, gazetelerinde ne olursa Ünye’de yazıyorlar. İş âlemi olarak hatayı biz kendimizde arayacağız. Eğer durumlarımız iyi ise durumumuz iyi deyip piyasaya mutluluk pompalayacağız ama durumumuz kötüyse şurada sıkıntı var durumumuz kötü diyeceğiz. Basın bunu alır yazar. Peki, bu nokta da bizim görevimiz ne? Üyeleriyle devlet arasında, siyasiler arasında köprü görevi görmek. Doğal olarak sizin bir sıkıntınız yoksa bizimde bir sıkıntımız yok. Onun için sizi dinliyoruz diyoruz” dedi.

“Parası Olmayana Kredi Verilmiyor”
Kahvaltı da meslek grupları ise kredi verilmemesi ve bankaların sigortacıların alanına girmesi konularında sorunlarını dile getirdi. Yapılan açıklamalarda; “Bütün iş kollarında ekonomik sorunlar var ancak sıkıntının dozu meslek grubuna göre değişir. Ünye’nin genelinde ekonomik bir dar boğaz var. Geçen seneden bu yana fındık grubunda çok büyük sıkıntılar yaşandı bunu hepimiz gördük. Ayrıca esnafa karşı, Esnaf Kefalette dâhil bankalar parası olana, sicili temiz olana kredi veriyor. Önemli olan parası olmayana kredi sağlanması.

Bankalar Sigorta Sektörünü Eziyor
Sektör sektörü eziyor. Bankacılar sigorta işi yapmaya başladıktan sonra bizleri ezmeye başladı. Bir esnafa gidiyorlar, sana kredi verelim ama arabasını bize sigorta yaptır gibi davranışlarla gücüyle ezmeye çalışıyor. Bu konuda yardımınız olursa çok iyi olur” denildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.