son haberler

Başkan Çat’tan Devam Kararı

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2018 okunma

Başkan Çat’tan Devam Kararı
Gündem
0

Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı İsmet Çat, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile bir araya gelerek 25 Ocak 2018 tarihinde yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.
Geniş katılımla gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Çat, “20 yıllık oda başkanlığında olduğu gibi bundan sonraki dönemde de esnaf ve sanatkârımızın yanındayız. Yaptığımız hizmetlerin çıtasını daha fazla yükseltmek amacıyla göreve tekrar talip olduk.” diye konuştu.

25 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârları Odası seçimleri için mevcut Başkan İsmet Çat, göreve yeniden talip olduğunu açıkladı.

 “Hizmet için buradayız”

Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Çat, “Önümüzde yeni bir dönem var. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnaflarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya ve sorunlarını çözmeye talibiz. Bu sebeple en iyi bir şekilde seçime hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Görevde olduğumuz süre içerisinde gerek ustalık belgesi alma gerek iş yeri açma konusunda gerekse kredi imkânlarını genişletmek adına üst kuruluşlara sesimizi duyurmak için birçok çalışmalarımız oldu ve bir hayli yol aldık.  Esnafımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızın daha da artacağı garantisini veriyoruz.  Esnaflarımızla birlik beraberlik yemekleri ve eğitim seminerlerimi devam edecektir. Ayrıca ihtiyaç halinde üyelerimiz birlik binamız olan TESK Otelin imkânlarından da faydalandırılacaktır. Esnafımızın belediyemiz ve diğer ilgili kurumlarla sorunlarını çözme konusunda yanında olmaya devam edilecektir.” dedi.

“Üye sayımızı 200’den 420’ye çıkardık”

Yapılan çalışmaların tümünde esnafların istek ve taleplerine göre hareket ettiklerini belirten Çat, “20 yıldır esnafımız ve sanatkârımız için uğraş verdik. Hafta tatili konusunda yaptığımız özverili çalışma sonucu Pazar günü erkek kuaförlerine Salı günü ise bayan kuaförlerine haftada bir günde olsa tatil yapma olanağı sağladık. 1962 yılında kurulmuş olan odamız bu güne kadar kısıtlı imkânlarla ayakta durmayı başarmıştır. Bizde bu süreçte 20 senedir görev yapmaktayız. 2005 yılına kadar tek çatı altında faaliyet gösteren odalar bu tarihten itibaren ayrı birer kurum olarak faaliyet göstermiştir. Bu esnada oda üye sayımız 200 civarı idi. Bugün ise sayımız 420’lerde. Tabi bu çalışmaları yalnız yapmadık bu süreçte bizlere destek olan yönetim kurulumuza ve oda üyelerimiz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Sosyal aktivitelere önem verdik”

Odanın yaptıkları çalışmalarla son zamanlarda ivme kazandığını ifade eden Başkan Çat, “Son dönemde odamızın imkânlarının biraz daha iyileşmiş olması nedeniyle sosyal aktivitelere yer verdik. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları düzenledik ve bu konuda bir ilk olduk. Daha sonra Türkiye’de 8 ilde gerçekleşen ‘ADAPTESK’  projesi kapsamında yaptığımız eğitim seminerlerimizle esnafımızın yanında olduk. Çok verimli geçen seminerlerimizi esnaflarımızla birlikte akşam yemekleri ile tamamladık. Odamızın yerini tanıtmak ve üyelerimizin birbiriyle ve bizlerle kaynaşmasını sağlamak adına çok keyifli geçen sabah kahvaltıları düzenledik. Bu kahvaltılara tüm üyelerimizin katılımını sağlamak için hassasiyetle çalıştık.” dedi.

“Kendi ayakları üzerine durabilen modern hizmet binamıza taşındık”

2017 yılı Şubat ayı içerisinde daha modern ve ihtiyaçlara cevap veren bir binaya taşındıklarını belirten Çat, “2017 Şubat ayında eski hizmet binamızın yıkılması sonucu yeni hizmet binamıza taşındık. Kendi ayakları üzerinde durabilen daha modern ve esnafımıza yakışır bir hizmet binası oluşturduk. Burada yönetim arkadaşlarımızın maddi ve manevi destekleri oldu. Bu bağlamda yönetimimiz gayet aktif ve elini taşın altına sokan bir yapıda olduğunu göstermiştir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.