son haberler

Başkan Kendini Akladı, Müdür ve Basını Suçladı

Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2017 okunma

Başkan Kendini Akladı, Müdür ve Basını Suçladı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz dün yaşanan üzücü olayın ardından bugün kameralar karşısına geçti.

Görüntü ve belgelerle olayı kronolojik sırasına göre anlatan Başkan Yılmaz, “Ordu İl Emniyet müdürümüzün Valilik protokol sıralamasındaki yeri 41. sıradır. Şenlik alanında 14 koltuk ilk sırada yer almaktadır. Benim talimatımla 41. sırada olması gereken emniyet müdürünün yerini Bakanımızın hemen arkasına aldım hatta böylelikle daha öne gelmiş oldu. 14. sıranın hemen arkasında ismini de koltuğa yazdık. Fakat bu beyanlarımız hiç ciddiye alınmamak suretiyle İl Emniyet Müdürlüğü Sabah saat:09.30’da kendileri Aybastı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden tedarik ettikleri bir sandalye ile oraya getirmek suretiyle 5 polisle birlikte tam 5 saat bu sandalyenin başında İl Emniyet Müdürünün oturacağı yer ile ilgili hazırlık yaptıklar ve oturdular. O esnada biz meydanda değiliz. Biz İl emniyet müdürünü protokoldeki sırasından kaldırmadık. Biz daha sonra Bakan beyi ve Vali beyi karşılamak için bekliyoruz. Çiçeklerle karşılayarak oturacağımız yere birlikte gidiyoruz. Bir akrabasının düğününe katılmak üzere Ordu’ya gelen ve şenliklere katılmak istediğini bize bir gün öncesinden bildiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’e ayırdığımız koltuğa İl emniyet müdürümüz hızlıca gelerek oturmuş. Arkadaşlarım bana ilettiğinde ben de emniyet müdürümüzü uyararak ‘sayın müdürüm orası sizin yerinin değil, sizin yerinin bakan beyin arkasıdır’ dedim. Bana elinin tersiyle sinkaflı söz söyleyince orada bir arbede çıktı. Bu durum tamamen görüntülüdür, delillidir ve şahitlidir. Arbede sırasında da benimle emniyet müdürü ile fiziki temas dışında ne polisten bana, ne jandarmadan bana, ne de bizim çocuklardan zabıtadan polislere, jandarmaya ve özel harekata tek bir fiziki temasta olmamıştır. Teşekkür ediyorum jandarmaya ve polisimize” dedi.

Başkan Yılmaz ulusal basında geniş yer alan olayın anlatıldığı gibi ‘Emniyet Müdürüne Saldırı’ , ‘Numan Bey’e Saldırı’ gibi olmadığını ifade ederek Ulusal basına haberin yanlış aktarıldığını söyleyerek, “Numan Bey alandan korumalarıyla çıkıyor. Ne bir polis ne de bir jandarma eşlik etmiyor” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca emniyet müdürünün olayın ardından Fatsa ve Ordu’daki hastanelerden darp raporu almaya çalıştığını da ifade ederek doktorun tutanağını da basın açıklaması sırasında okudu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.