son haberler

Başkan Tavlı “Amacımız, Bölgenin Ürünlerinin Değerlenmesi”

Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim 2021 okunma

Başkan Tavlı “Amacımız, Bölgenin Ürünlerinin Değerlenmesi”
Gündem
0

www.unyetv.net / DETAY HABER

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye Belediyesi’nin AR-GE çalışması yaptığı yöresel ürünlerle ilgili İstanbul’dan sipariş aldıklarını belirterek, “amacımız ürün satmak değil, yöresel ürünlerin tanınması ve ticari ürüne dönüşebilmesi için AR-GE çalışması yapmak ve bir işletme tarafından bunun üretilmesine destek vermektir” dedi.

Ünye Belediyesi son yıllarda yöresel ürünlerin tanınması ve üretilmesi amacıyla yaptığı AR-GE çalışmalarından sonuç almaya başladı. Katıldığı YAPEX Fuarında davetlilere Üzüm Suyu ikramında  bulunan belediye, lezzetiyle tam not aldığı ürün için İstanbul Fatih Belediyesi’nden sipariş aldı.

“YAPEX Fuarında Misafirlerimize Üzüm Suyu İkram Ettik”

Trabzon Hurması, Üzüm Suyu ve Acılı Fındık Ezmesi gibi ürünlerin tanıtılması ve girişimcilerin dikkatini çekmesi amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’de son yıllarda üretime yönelik büyük projelerden olan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulum çalışmaları devam ederken yerelde yöresel ürünlerin de tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda daha önce Trabzon Hurması, Acılı Fındık Ezmesi ve Üzüm Suyu ile ilgili yaptığımız üretimleri katıldığımız fuarlarda da sergiliyoruz. Son olarak İstanbul’da gerçekleştirilen YAPEX Fuarında misafirlerimize üzüm suyu ikram ettik. Standımızı ziyarete gelen İstanbul Fatih Belediye Başkanımız da ikram ettiğimiz üzüm suyundan tattı ve kendi tesislerinde ikram etmek üzere sipariş verdi” dedi.

“Amacımız, Bölgenin Ürünlerinin Değerlenmesi ve Bunun Değer Bulduğunun Görülmesidir”

Ünye Belediyesi olarak amaçlarının yöresel üründen ticari kazanç sağlamak olmadığının altını çizen Başkan Tavlı, “ yöresel ürünlere yönelik yaptığımız çalışmalarla bu ürünlerin tanıtılması ve girişimciler tarafından tesisleştirilerek üretilmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda daha önce Hurma pekmezi, acılı fındık ezmesi gibi yöresel ürünler üzerinde Ar-Ge çalışması yaptık. Daha önce ağaçlarda üzümler çürürken vatandaşlarımız sadece evlerde kendi ihtiyaçları için üzüm suyu yaparken bugün üzüm suyunu değerlendiriyoruz. Burada derdimiz üzüm suyu yapmak ya da pekmez yapmak değil. Bizim derdimiz bunun satılabilir ve karşılığının bulunduğunun bir ürün olduğunu göstermektir. Yarın bir işletmemiz bu yönde bir çalışma içinde olursa biz başka işlere yönleniriz. Bölgenin ürünlerinin değerlenmesi ve bunun değer bulduğunun da birileri tarafından görülüp sanayiye dönüştürülmesidir” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.