son haberler

Beylerce Okulu Köy Konağı Oldu

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2016 okunma

Beylerce Okulu Köy Konağı Oldu
Gündem
0

Ünye Beylerce Mahallesinde çalışmaları yapılan köy konağını açılışı bugün yapılan merasimle gerçekleştirildi. Daha önce okul olarak hizmet veren ve taşıma sisteminin devreye girmesi ile mülkü beylerce-okulu-koy-konagi-oldu-3Ünye Belediyesine geçen okul binasının mahallelinden gelen talep üzerine Köy Konağına dönüştürülmesine karar verilmişti. Hayırseverlerin ve Ünye Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete giren köy konağı mahallenin birçok ihtiyacına da cevap vermiş olacak.

Beylerce Mahallesi Köy Konağı’nın açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İşadamı Fahri Ateş, Başkan Yardımcısı Murat Ocak, Mahalle Muhtarı Hüseyin Ereren, mahalle halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Köy Konağının açılışında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “30 Mart seçimleriyle birlikte köylerden mahalleye beylerce-okulu-koy-konagi-oldu-1dönüşen alanlarda özellikle öğrenci taşıma sistemi ile birlikte okullarımız atıl vaziyette kaldılar ve mülkiyeti de Ünye Belediyemize devredildi. Bu tip yerlerle ilgili özellikle gayretli muhtarlarımız bize gelip “biz buraları köy konağına dönüştürüyoruz” dediklerinde bizlerde elimizden gelen desteği veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Mahalle sakinlerimiz bu alanlarda sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekler. Bu tip uygulamaları bizlerde Ünye Belediyesi olarak çok önemsiyoruz. Başta muhtarımız olmak üzere bu projeye emek veren herkesi en kalbi duyularımla tebrik ediyorum” dedi.

“Bölgeye Yatırımlar Yapılmaya Devam Ediyor”

beylerce-okulu-koy-konagi-oldu-4Başkan Çamyar, kırsal yatırımlar ile ilgili bilgiler de verdi. Çamyar, “Üzerinden mahallemize geldiğimiz yol bu bölgeni en sıkıntılı yoluydu. Biz buraya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Enver Yılmaz ile seçim döneminde geldiğimizde “ bize sadece yolumuzu yapın başka bir şey istemiyoruz” cümlesiyle karşılaşmıştık. Yolun şu anda altyapı çalışmaları bitti, önemli olan da altyapı çalışmasıydı. Hava şartları müsait olduğunda sıcak asfalt çalışmasına da hemen geçilecek. Ayrıca Beylerce mahallemizle ilgili Ünye Belediyesi olarak beton yol çalışmamız vardı ve bunları muhtarımızla görüşmek suretiyle yaptık. Ünye Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor.

Çamyar “Sadece Su İle İlgili 72 Milyon Liralık Yatırım Bütçesi Ayrıldı”

beylerce-okulu-koy-konagi-oldu-5Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu ili genelinde yatırımlar için büyük bütçeler ayrıldığını söyledi. Çamyar “Su ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim, OSKİ (Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi) bu yıl sadece Ordu’nun tamamına yatırım anlamında 72 milyon liralık bütçe ayırdı. Geçen hafta ki meclis toplantımızda yine Ünye’de ki muhtelif işlerle ilgili 1,5 milyon liralık kaynak daha ayrıldı. Bu bölgede Tekkiraz’ın arıtması tamamlanmış oldu. Sırayla yatırımlar gelmeye devam ediyor” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.