son haberler

Beyninde Tümör Bulunan Minik Arda, Yardım Bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2017 okunma

Beyninde Tümör Bulunan Minik Arda, Yardım Bekliyor
Gündem
7

Ordu’nun Ünye ilçesinde ikamet eden Güler ailesinin minik ferdi Arda, beyninde ki tümör ile mücadele etmeye çalışıyor.

Yaklaşık 9 ay önce bayram sabahında başının ağrıdığını belirten ve Ünye Devlet Hastanesine götürülen 4 yaşında ki minik Arda için doktorlar, Medulabilaston Beyin tümörü

olduğu tespitinde bulundu. Ameliyata alınan ve hayatı kaybetme riski olduğu ifade edilen minik Arda yaşam savaşını kazanırken, aile uzun süren tedaviler sonucu maddi ve manevi dara düştü.

Yaşadıkları süreci anlatan 2 çocuk annesi Dilek Güler, 9 ay önce tanıştıkları bu hastalık nedeniyle kendisinin işi bırakmak zorunda kaldığını ve inşaatta çalışan eşinin maaşının giderlere yetmediğini ifade ederek yardım talebinde bulundu. Anne Güler; “Hastalık teşhisi konulduktan sonra oğlumun ameliyata alınması gerektiği söylenildi. %1 yaşamam şansı ve ertesi güne kalsa da ölme ihtimali bize söylendi. Ailemiz için çok zor bir durumdu. 7,5 saat süren ameliyattan sonra 18 gün yoğun bakımda kaldı oğlum ve ameliyatta beyninin sol tarafından felç geçirdi. Görmesinin, yürümesini, konuşmasını her şeyini kaybetti bir anda. Allah’tan umut kesilmiyor tabi, bir anda her şey değişti ve yoğun bakımda oğlum kendine geldi. Medulabilaston adında kötü huylu bir tümör olduğu söylendi bizlere. İlk başlarda ne olduğunu anlayamadık ama bir zaman sonra hem maddi hem manevi dara düştük.

Beyinde ki sıvıyı idrar yoluyla atmak için beynin sol bölümüne hortum yerleştirildiğini ve bu nedenle her an ölüm riski olduğunu da ifade eden anne Dilek Güler, yardım çağrısında bulunarak; “Eşim inşaatta çalışıyor, biz köylü insanlarız bir miktar fındıkla geçinmeye çalışan insanlarız. LÖSEV derneklerinden yardım geliyor ama yetmiyor. Oğlumun tedavisi için hastane masraflarını giderebilmemiz için maddi manevi vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyorum. Kaymakamlık ya da Belediyeye gittiğimde prosedürler gereği oradan oraya gitmem gerektiği söylendi fakat beni bunları yapacak zamanım yok oğlumla sürekli ilgilenmek zorundayım yalnız bırakamıyorum “dedi.

Yardım Yapılabilecek İban; TR23 0003 2000 0000 0051 0336 32

7 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.