son haberler

Bilgisayardaki Büyük Tehlike!

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2017 okunma

Bilgisayardaki Büyük Tehlike!
Asayiş
1

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan tehlikeler de artıyor. Özellikle çocuk ve gençlere yönelik hazırlanan bazı oyunların tehlikesi gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Bazı oyunlar bireysel oynanırken bazıları ise online olarak oynanıyor.

Mavi Balina Oyunu
Bu kez tehlikenin adı Mavi Balina Oyunu. Bazıları bu kelimeleri duyar duymaz bu oyunu hatırlarken bazıları ise hiç duymamış olabilir. Mavi Balina oyunu son olarak Ünyeli gencin Mersin’de intihar etmesiyle gündeme geldi. Oyunda verilen görevleri bir bir yerine getiren kurbanlardan son olarak intihar etmeleri isteniyor.

Yanlış okumadınız!
Yurt dışında çok sayıda gencin bu oyun nedeniyle intihar ettiği düşünülürken intihar vakaları Türkiye’ye de sıçradı. Geçtiğimiz haftalarda Berat Y. adlı genç, evinde intihar etmiş şekilde bulundu. Polis intihar sebebini araştırırken Berat’ın Mavi Balina oyununu oynadığı tespit edildi. Yine Berat’ın amcası bu oyunla ilgili sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.

Mavi Balina oyununu bu kadar tehlikeli kılan ise size verilen görevlerin gerçek kişiler tarafından verilmesi ve sizin cesaretinizin ölçülmesi. 50 seviyeli oyunun son seviyesinde ise sizden intihar etmeniz isteniyor. Bu seviyeye gelen birisi de bu son seviyeyi canıyla geçiyor.

Birçok ülkede bu oyun yasaklandı!
Kenya’da 16 yaşında bir gencin intihar etmesine sebep olan dünyaca ünlü Blue Whale (Mavi Balina) oyununun yasaklandığı bildirildi.

Rusya’da son 6 ay içinde 130 gencin intihar olayıyla ilişkisi olabileceği gerekçesiyle “Mavi Balina” oyunu hakkında inceleme başlatılmıştı.

1 Yorum

  1. Pingback: Bu Oyuna Dikkat! Ordu’da Bir Can Daha Aldı

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.