son haberler

Birlik ve Beraberlik İçinde Hareket Etmeliyiz

Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2015 okunma

Birlik ve Beraberlik İçinde Hareket Etmeliyiz
Gündem
0

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı, Ankara’da ki saldırıda yaşamını yitirenler için yazılı açıklamada bulundu. Kıranlı açıklamasında terörün hiç bir şekilde meşru görülemeyeceğini belirterek, birlik ve beraberlik çağrıda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Barış çığlıklarının atıldığı, halayların çekildiği ülkemizde son günlerde artan terör olayları neticesinde şehit düşen polislerimiz, askerlerimiz ve vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyorken, Ankara’da Tren garında yaşanan TERÖR saldırısı toplumumuzun genelinde olduğu gibi bizleri de, şahsımı da derinden üzmüştür. Ankara da; “Emek, Barış, Demokrasi” için yürüyen Sivil Toplum Kuruluşları, TMMOB, TTB, Hukukçular Barolar Birliği gibi birçok meslek gurupları, özgürlük platformu ile binlerce emekçi, basın mensubu ve vatandaşlarımıza karşı yapılan bu hunharca saldırıyı kınıyoruz.

“Türkiye’nin İstikrar ve Güvenliğini Bozmaya Kimsenin Hakkı Yoktur”

Sebebi ne olursa olsun, şiddet, terör hiçbir zaman meşru görülemez, haklı kabul edilemez. Bu vahim olayların, katliamın tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Toplumsal barış ve ulusal güvenliğe özen göstermeliyiz. Nasıl ki; camilerimizde hiçbir ayrım yapmaksızın, zengin-fakir, köylü-şehirli, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı, v.b. bölge ayrımı yapmaksızın hep beraber aynı safta, omuz omuza durup namaz kılıyorsak, yaşadığımız bu olaylar terör karşısında da aynı birlikteliği, aynı duruşu sergilemeliyiz. Ülkemizin, ekonomik gelişmesini sürdürmesi, refah düzeyini artırması, bölgesel ve küresel politikalarda etkili olabilmesi toplumsal barışın, istikrar ve güvenin devamı ile mümkündür. Türkiye’nin istikrar ve güvenliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu amaca yönelik girişimlere kesinlikle izin verilmemelidir. Hangi görüş ve temayülden olursa olsun vatandaşlarımızın, toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, demokrasimiz ve ortak geleceğimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Ülke olarak gerekse dünya insanlığı olarak her zamankinden daha fazla huzur ve barışa ihtiyaç duyduğumuz tartışmasızdır. İnadına barış diyelim. Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı durmalıyız. Terörü nefretle kınıyoruz. Birlik olmak dirlik olmak zorundayız yoksa husumetle kontrol etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olacağız. Olaylarda yaşamını yitiren insanlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimize başsağlığı, metanet diliyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.