son haberler

Bu Kadını Kim Bu Hale Getirdi? Nedeni Çok İlginç…

Yayınlanma Tarihi: 1 Nisan 2017 okunma

Bu Kadını Kim Bu Hale Getirdi? Nedeni Çok İlginç…
Gündem
1

İlk bakışta birkaç kişi tarafından darp edilmiş gibi görünen bu kadının başına gelen ise hem çok ilginç hem de herkesi ilgilendirecek türden.

Geçtiğimiz aylarda düzenleme yapılarak kaldırımların genişletildiği ve yolun daraltılarak trafik konusunda kargaşa yaşandığı Niksar Caddesi’nde yeni bir problem gündeme geldi. Araçların cadde üzerinde açılan cepler haricinde park yapmasını engellemek adına Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan mantar taşlara, vatandaşlar takılarak ciddi yaralar alıyor. Mantar taşlara en büyük eleştirilerin başında ise zemin ile aynı renkte olması nedeniyle fark edilmemesi geliyor.

Konuyla ilgili mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Öğretmen İlyas Bal, annesinin yaklaşık 4 ay önce bu taşları fark etmeyerek takıldığını ve düştüğünü, bunun sonucunda da ciddi derecede yara aldığını belirtti. Ünye TV ve Ünye Haber Gazetemize özel açıklamalarda bulunan İlyas Bal, başından geçen o talihsiz olayı şöyle açıkladı; “24.11.2016 yılında annem o taşlardan birine takılarak düştü. Asfalta düşmesi sonucu kafası yarılarak 6 dikiş atıldı. Düştüğü günden bugüne kadar annem sürekli tedavi gördü. Daha önce doktor yüzü görmeyen annem defalarca hastaneye gitti. Tedavi süreci halen daha devam ediyor. 6 ay daha sinir hapları kullanmak zorunda.”

Önce Yetkililere Sonra BİMER’e Şikayet Etti

Mantar taşların birçok ilde ve şehirde olduğunu ifade eden Bal Ünye’deki sorunu ise şu sözlerle açıkladı; “Bununla ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi ile görüştüm. Ünye Belediye Başkan yardımcılarıyla görüştüm. Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ile görüştüm. Hepsi birer not aldılar ve ileteceklerini söylediler. Ordu büyükşehir belediyesi de cevaben bana bunlarla ilgili bir değişimin yapılacağını söyledi ama 11. aydan beri herhangi bir değişim olmadı. Buralardan sonuç alamayınca Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) mail yoluyla başvuru yaptım” dedi.

“Amacım Şikayet Değil Çözüm”

Annesinin yaşadığı sıkıntıları başka vatandaşların yaşamaması için yetkililerle görüştüğünü ifade eden Bal; “Ben BİMER’e yazdığımda o taşlar kaldırılsın diye talebim olmadı. Benim asıl isteğim taşların şekli ve rengi ile ilgili. Taşların rengi kaldırımın rengiyle aynı ve taşlar kimyasal olarak içindeki maddeden dolayı suyla birlikte sertleşip kayganlaşıyor. Aynı zamanda bu taşların

konulduğu yer görme engellilerin kullandığı sarı şeridin olduğu yer ile kesişiyor. Ben BİMER’e bu üç konuda şikâyette bulundum. Taşların konulma nedeni olarak araçların kaldırıma çıkmaması bir çözüm olabilir ama insan sağlığının da tehlikeye atılmaması gerekir. Kış mevsiminde bu taşlarla ilgili sorunlar yaşanıyor. Kar yağdığında görülmediği için birçok insanın düştüğüne ben şahit oldum. Hatta öğrencilerimden biri de bu taşlara takılıp düşüyormuş. Bu çok sağlıksız bir durum teşkil ediyor. Mesela meydanda bulunan belli yükseklikteki aydınlatmalar var. Oraya da araçlar giremiyor ama bu aydınlatmaların yüksekliği daha fazla ve zemin renginden farklı. Bu şekildeki bir çalışma Niksar Caddesi’nde de yapılabilir. Sadece şikayet değil, çözümünü de arıyoruz ve yetkililere iletmeye çalışıyoruz. BİMER’e konuyu taşıdıktan sonra Ordu Büyük Şehir Belediyesi’nden; “öncelikle annenize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bundan sonra bu tür olayların meydana gelmemesi için gereken hassasiyet gösterilecek ve bazı mevkilerde sınır elemanlarının yerlerinde değişiklik yapılacaktır” şeklinde cevap geldi. Bir müddet sonra sadece annemin düştüğü taş dolmuş durağının tam dibinde olduğu için sadece o taşı kaldırdı.”

1 Yorum

  1. Pingback: Lise Öğrencisi Ölümden Döndü

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.