son haberler

Bu Proje Dünyaya Örnek Olacak

Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2018 okunma

Bu Proje Dünyaya Örnek Olacak
Gündem
0

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ünye Kaymakamlığı himayelerinde hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu Meslek Liseleri Hayata Değer Katıyor adlı proje kamuoyuna tanıtıldı.

Projenin tanıtımına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Kuzu, Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ile okul idarecileri katıldı.

Meslek Liseleri Hayata Değer Katıyor projesi ilçede ikamet eden yaşlı ve engellileri kapsayacak. Bir yakını ile ikamet edenlerin devletten yaşlı bakım aylığı aldığını hatırlatan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney bu projenin hiçbir yakını olmadan evinde tek başına kalan yaşlıları kapsadığını ifade etti.

110 Bin Liralık kaynak ile hazırlanan projenin bir diğer muhatabı ise öğrenciler olacak. Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin stajlarını bu proje ile yapmaları halinde hem ekonomik kazanç sağlayacakları hem de dede-torun ilişkisinin ön planda tutulacağı belirtildi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “son derece önemsediğimiz projelerden olan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı marifetiyle hazırlanıp sunulan bu proje yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını elektrik, sıhhi tesisat, mobilya tamiri, kişisel bakımları gibi konuları kapsıyor. Meslek lisesinde elektrik bölümünde okuyan bir öğrencimiz bu proje kapsamında yaşlı vatandaşlarımızın elektrik tamiratını, sıhhi tesisat eğitimi alan öğrencimiz bozulan musluğunu, kız meslek lisesinde okuyan öğrencimiz kuaför hizmeti, kıyafet tamiri gibi hizmetleri sağlayacak. Kendi meslekleriyle ilgili staj yapmak isteyen öğrencilerimizin pratiklerini arttıracak şekilde staj yapmalarına imkan verecek şekilde milli eğitim müdürlüğümüzün koordinasyonunda, okul müdürlerimizin öncülüğünde engelli, yaşlı vatandaşlarımızın evlerinin ziyaret edilerek velilerinin de muvafakati alındıktan sonra tesisatla, elektrikle ilgili bir sıkıntı varsa tespit edip giderdiği, tansiyonlarının ölçüldüğü, ilaçlarının kontrol edildiği, saçlarının, sakallarının kesildiği tabir yerindeyse gençlerimizin yaşlılarımıza, engellilerimize evlat mesafesine gelip sadece maddi ihtiyaçlarının değil yalnızlık içerisinde gereksinim duydukları o insan sıcaklığını, evlat sıcaklığını hissettirebildikleri güzel bir proje içeriği olarak görüyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.