son haberler

Bugün 10 Ocak Gazeteciler Günü

Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2018 okunma

Bugün 10 Ocak Gazeteciler Günü
Gündem
0

“Yerel Basının Büyümesini Görmek Bizleri Sevindiriyor”

Ordu Valisi Seddar Yavuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi; “Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaştırmak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde, bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım.

Gazetecilik mesleği,  çok büyük fedakârlık, özveri isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

İlimizde dinamik bir yerel basının olması, ilimizin tanıtılması, sorunlarının dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Basınımızın büyüdüğünü, kalitesini ve kadrosunu arttırarak güçlendiğini görmek, bizler için memnuniyet vericidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, fedakârca görevini yürütmeye çalışan tüm basın mensuplarımıza başarı ve mutluluklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Basın zor şartlar altında görevini azimle sürdürüyor” –

“Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan sözde değil özde meslektaşlarımın gününü kutluyorum” diyen Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

“Ünye’de ve hinterlandımızda faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilçemize değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşan güçlü basınımız tüm hemşerilerimizin gurur kaynağıdır.

“Haberde bilgilere nasıl ulaşıldığını düşünmeye davet ediyorum” –

En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikir ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete, daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını düşünmeye davet ediyorum. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basınımızın, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi vardır” dedi.

“Sizleri Asla Unutmayacağız”

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı yaptığı açıklamada,” “Gazeteciler bulundukları ilin, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak; İlimizde ve İlçelerimizdeki tüm gazete çalışanlarının, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İlimiz ve ilçelerimizdeki tüm basın mensuplarına mesleğini icra etmeye çalışan gazeteciler sizleri  en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sizleri, ağızlarından önemli oldukları sıkça telafuz edilen ancak hiçbir yerde yetki ve görevleri verilmeyen, 2 yıl üniversite teknik eğitim almalarına rağmen teknik adam tanımlaması dışında tutulan, lise hatta ilk okul mezunları ile aynı kefeye konulan, mesleki odaları olmadığı için esnaf ve sanatkarlar odasına üye olmaya zorlanan, uzattıkları eli tutmayanlara inat sesimiz olduğunuz için uzattığımız eli tuttuğunuz için tüm teknikerler adına gösterdiğiniz duyarlılık ve dostluğunuz için yürekten kutluyorum. Bugün sayıları 3 milyona ulaşan aileleri ile birlikte 7 milyon tekniker aileleri olarak sizleri asla unutmayacağız.”

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.