son haberler

Çakırtepe’den Kapalı Kasık Fıtığı Ameliyatı

Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2017 okunma

Çakırtepe’den Kapalı Kasık Fıtığı Ameliyatı
Gündem
0

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesinin başarılı Genel Cerrahı Op. Dr. Akın ŞİRE kapalı kasık fıtığı ameliyatı gerçekleştirdi. Metin KOÇ adlı hastaya gerçekleştirilen operasyonla hasta aynı gün ayağa kalktı ve bir gün bile geçmeden taburcu edildi.

Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE kapalı kasık fıtığı ameliyatının çok küçük bir delikten gerçekleştirildiğini belirtirken; kesinin küçük olması yara komplikasyonlarını azalttığı ile birlikte yöntemin daha hızlı ve ağrısız olduğunu vurguladı.

Kesilerin küçük olması kozmetik açıdan da avantaj sağlar diyen Op. Dr. Akın ŞİRE; kısa bir süre sonra ameliyat kesilerinin yerini bulmak olanaksızdır şeklinde konuştu.

Kapalı ameliyat sırasında hem sağ-hem sol, her iki kasık kanalını da görme imkanı vardır. Diyen Op. Dr. Akın ŞİRE; Örneğin karşı taraf kasık ile ilgili bir şüphe varsa, ameliyat sırasında diğer taraf da zahmetsizce kontrol edilebilir. Üstelik aynı deliklerden her iki taraflı da yamamak mümkündür. İki taraflı kasık fıtıklarında laparoskopik yöntem çok avantajlıdır şeklinde konuştu.

Kapalı yöntem sonrası işe, sosyal yaşama ve spora dönüşün çok daha hızlı olduğu vurgusunu da yapan Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE;  kapalı yöntem, masa başı işi yapanlar da dahil olmak üzere, işin zorluğu ile doğru orantılı olarak ciddi bir avantaj sağlar; özellikle sporcular ve vücudu ile çalışanlar için ideal bir yöntemdir ifadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.