son haberler

Çalık Tören İle Uğurlandı

Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2017 okunma

Çalık Tören İle Uğurlandı
Asayiş
0

Ak Parti Ünye Eski İlçe Başkanı, İşadamı Adem Çalık (45), yaklaşık 3 aydır kanser tedavisi gördüğü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti. Çalık için önce Cumhuriyet Meydanı’nda Ak Parti Ünye İlçe Teşkilatı önünde tören düzenlenirken daha sonra Ünye Merkez Büyük Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Ak Parti Ünye Eski İlçe Başkanı, Çalık Grup Yönetim Kurulu Başkanı, ÜTSO Başkan adayı Adem Çalık, eylül ayının ilk haftası baş dönmesi ve halsizlik şikayetiyle başvurduğu Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kan kanseri teşhisi koyularak tedavi altına alınmıştı. Adem Çalık, Prof. Dr. Mehmet Turgut gözetiminde 3 ay süren tedavisi sonrası yaşam mücadelesini kaybetti.

Adem Çalık’ın vefatı, başta ailesi olmak üzere eş, dost ve yakınlarını, Ak Parti ailesini ve Ünye’yi yasa boğdu.  Adem Çalık’ın cenazesi Liseler Mahallesi’ndeki evine getirilerek burada alınan helalliğin ardından Ünye Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığı tarafından parti binası önünde düzenlenen törenle Adem Çalık partililer ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İşadamı Adem Çalık’ın evinde hüzün ve gözyaşı vardı. Evinde alınan helalliğin ardından cenaze aracı ile Ünye Cumhuriyet Meydanı’na getirilen Çalık için yakınları ve sevenleri meydanda toplandı.

Meydandaki törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ankara-Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Şen, çevre ilçe belediye başkanları, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, çevre ilçe parti teşkilat başkanları, partililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri,  işadamları, ailesi, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı.

“İyi Bir İşadamı, Siyasetçi ve Ünye Aşığıydı”

Ak Parti Ünye eski İlçe Başkanı, işadamı Adem Çalık’ın cenaze törenine katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “İyi bir işadamı iyi bir siyasetçi, iyi bir Ünye aşığı ve her işini çok planlı, programlı ve yazarak yapmayı seven, önünde mutlaka bir bilgisayar ve not defteri bulunan bir kardeşimiz ve arkadaşımızdı.” dedi.

Çamyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendisiyle en son İstanbul’daki Ordulular Günü’nde yanı başımızdaydı. Orada ‘Kendimi iyi hissetmiyorum’ dediğinde, İstanbul’da tedaviye başlayalım, olmazsa Hacettepe’de başlayalım, dedim. Ama onun bir ilkesi vardı; güvendiği ve kafasına yatan, doğrudan şaşmadan ilkeli bir şekilde yoluna devam ederdi. ‘Orada da ben doktoruma çok güveniyorum, tedaviye burada başlayacağım’ dedi. Mevlam bize cennette buluşmayı nasip etsin, taksiratını kusurlarını affeylesin. İsmail amca’nın iki oğlu var kabul ederse bir oğlu da biz olalım. Başımız sağ olsun.”

“Yiğit Bir Arkadaşımızdı”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Çalık ile ilgili, ” Yaklaşık 1999 yılından beri tanırım hep beraber olduk naif, kibar bir arkadaşımızdı, yiğitte bir arkadaşımızdı kibarlıktan önce çok yiğitti. Ani oldu iki ay gibi kısa bir zaman içinde vefatı gerçekleşti. Rahatsızlığından bizimde haberimiz vardı tabii epey konuştuk, istişare de ettik Ahmet Başkan’ın bahsettiği güvendiği bir doktor sayesinde Samsun’da ki tedavisini bırakmadı, bırakamadı devam etti. Çok sık görüşürdük her Ünye’ye geldiğinde yanımdaydı, Orduya geldiğinde de muhakkak uğrardı.Bizde Çalık’ın o merkezinde kendisiyle epey bir sohbetimiz, hasbi halimiz oldu Yaşı 45 bizden çok küçük, ama hayat böyle ölüm güzel şey perde ardından haber hiç güzel olmasaydı ölür müydü ? Peygamber inancına inanan bir milletiz. Ateşte düştüğü yeri yakıyor. İsmail amca, kardeşleri, oğlu, kızı derken Ünye’nin bu meydanında onu sevenlerle tüm hemşerilerimizle acımızı burada paylaşıyoruz. Mekanı cennet olsun, çektikleri inşallah kefaleti olsun. Başta babası, eşi, kardeşleri, kardeşi, çocukları olmak üzere tüm hemşerilerimizin de başı sağ olsun Allah sabırlar versin” diye konuştu.

İşadamı Adem Çalık’ın cenazesi meydandaki törenin ardından omuzlarda taşınarak Büyük Cami’ye getirildi. Merhum Çalık,  ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Bayramca Mahallesi’nde aile kabristanlığına defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.